CHP Milletvekili Öz, Balbay’ın Kitaplarını İmzaladı

CHP’li bazı milletvekilleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve “Mustafa Balbay’a Özgürlük Girişimi” tarafından düzenlenen etkinlikte Balbay’ın kitaplarını imzalıyorlar.

CHP Milletvekili Öz, Balbay’ın Kitaplarını İmzaladı
23 Nisan’a kadar her gün nöbetleşe süren etkinlik kapsamında CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de nöbet tuttu, Balbal'ın kitaplarını imzaladı. Öz, Balbay’ın tutukluluğunu simgeleyen demir parmaklıklı stantta kitapları imzaladı. Balbay’ın okurları Sakine Öz’e yoğun ilgi gösterdi. Öz, Mustafa Balbay’ın kendisine gönderdiği bir mektupta yer alan “Özgürlükte görüşmek umuduyla” cümlesini kitapları imzalarken yazdı. Böylece Balbay’ın bu cümlesi, Sakine Öz aracılığıyla okurlarına da ulaşmış oldu.

"BALBAY BURADA OLMADIĞI İÇİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM"

Sakine Öz, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Burada Balbay’ın yerine görev yapıyorum, onun sorumluluğunu taşıyorum. Bundan dolayı gurur duyuyorum . Ama Balbay’ın burada olması ve kitaplarını kendisinin imzalaması gerekirken, demokrasiden bahseden, demokrasi havarisi geçinen bir iktidarın kurbanı olarak, bugün ne yazık ki aramızda olmadığından dolayı da üzüntü duyuyorum. En kısa sürede milletvekillerimizin ya da diğer bütün aydınlarımızın özgürlüğe, aydınlığa, gökyüzüne, güneşe kavuşmalarını istiyorum." Etkinliğe Sakine Öz’ün yanı sıra CHP milletvekilleri Güldal Mumcu, Erdal Akgünger, İlhan Cihaner, Oğuz Oyan, Mehmet Ali Susam, Güldal Mumcu, Metin Lütfü Baydar, Bülent Tezcan, Hasan Ören, Özgür Özel, Hülya Güven, Nurettin Demir, Birgül Ayman Güler, Mustafa Moroğlu, Alaaddin Yüksel, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Musa Çam, Osman Aydın, Ömer Süha Aldan ve CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da katılıyor .
Kaynak: İHA