Akaryakıt İstasyonunda Rehine Krizi

Bağcılar'da bir akaryakıt istasyonuna giren bir kişi, istasyonun market görevlisini silahla rehin aldı.

Market görevlisini yere çökertip başına da silah dayayan zanlı, polisler tarafından güçlükle ikna edildi.

Alınan bilgilere göre olay, gece saat 02.30 sıralarında Mahmutbey Yolu Kirazlı mevkiinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre evli ve iki çocuk babası O. D., hususi otomobiliyle müşteri kılığında geldiği akaryakıt istasyonunun market bölümüne girdi. D., bir süre market görevlisiyle sohbet etmeye başladı.

Görevliye işyerini batırdığını söylediği öğrenilen zanlı, daha sonra üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancasını ismi açıklanmayan market görevlisinin başına dayadı. Görevliyi silahzoruyla dizlerinin üzerine çökerten O.D., sürekli kasadaki paraları vermesini istedi. Bu sırada istasyonun garaj bölümünde çalışan bir kişi ile akaryakıt pompacısı market kısmına girdi. Ne olduğunu anlamaya çalışan görevliler, müşterinin arkadaşına silah doğrulttuğunu görünce durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı çok sayıda polis akaryakıt istasyonuna sevk edildi. Polisler çelik yeleklerini giydikten sonra uzun namlulu silahları vetabancalarıyla istasyonun etrafını kuşattı.Polisler, zanlıyı sakin olması için sürekli telkinlerde bulunurken, saldırgan polislere "işlerinin kötü gitmesi sonucu iflas ettiğini belirterek bunalımda olduğunu söylediği" öğrenildi. Saldırgan ile diyolog kurmayı başaran polisler, zanlıyı uzun mücadelenin sonunda ikna ederek silahıyla birlikte teslim aldı.

Teslim olan zanlı, ekip otosuna binerken "Adım Rüzgar. Patronlar işçisine sahip çıksın. İşçisine güvenmiyorsa kapının önüne koymasın" şeklinde seslendi.

Zanlı O.D., daha sonra Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü 100. Yıl Kemalpaşa Polis Merkezi'ne götürülerek sorguya alındı.Akaryakıt istasyonunda görevli Mehmet Üstün adlı pompacı "Şahıs içeri girmeden önce başınıza silah dayayacağım dedi.

Çalışanlar şaka yaptığını zannettik. Arkadaşımı dizlerinin üzerine çökertmiş ve başına silah dayamış vaziyette görünce durumu polise bildirdim" dedi.

Zanlının emniyetteki sorgusu sürüyor .
Kaynak: İHA