Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bizim tarihimiz kanla değil kalemle ilimle irfanla yazılmıştır'' dedi.

Bakan Şahin, Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, ''günlerden 20 Nisan, yıllardan 571'de, derelerin taştığını, göllerin kuruduğunu, bütün söylenenlerin o gece önemli bir doğuma'' işaret ettiğini söyledi.

' 'O doğumun herhangi bir doğum olmadığını, insanlığın yeniden doğduğu bir doğum olduğunu ve Hazreti Peygamber'in beklendiğini'' ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Çünkü cahiliye dönemi zenginin daha zengin olduğu, fakirin yok sayıldığı, kadının yok sayıldığı, kız çocukların diri diri gömüldüğü bir dönem. Bu dönem öyle bir dönem ki yüreklerin çöl olduğu bir dönem. Bu dönemde bu doğum, bu kutsal doğum bekleniyor. Ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamber doğuyor. Onunla beraber çöller ve yürekler yeniden yapılandırılıyor. Onun mesajı, evrensel mesajı zamanın ve mekanın üstünde olarak günümüze kadar geliyor. Onun oluşturduğu medeniyet merhamet medeniyetidir, adalet medeniyetidir, şefkat ve kardeşlik medeniyetidir.''

Şahin, bu coğrafyada, 'Firavunlar','Sezarlar', 'Neronlar' yetişmediğini, bu coğrafyanın Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşı Veli'nin coğrafyası olduğunu belirtti.

''Bizim tarihimiz kanla değil kalemle, ilimle, irfanla yazılmıştır'' diyen Fatma Şahin, bu önemli gecede herkesin kendisine bu medeniyetin torunları olarak ''Bu ilahi mesaja ne kadar uyuyoruz, bu ilahi mesajı ne kadar içselleştiriyoruz, bu ilahi mesajdan ne kadar emin ve güvenilir insanlarız-'' sorusunu sorması gerektiğini vurguladı.

Bu sorular sorulduğunda gelecek cevabın en önemli cevap olacağına inandığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

''Eğer bu toplum, 'bana değmeyen yılan bin yaşasın', 'gemisini kurtaran kaptan', 'altta kalanın canı çıksın' diyen bir toplum oluyorsa, bu mesajı yeniden diriltmemiz canlandırmamız, silkelenmemiz kendimize gelmemiz gerekiyor. Çok fazla uzağa gitmeye gerek yok. Hazreti Mevlana, 'barış kalpte başlar' diyor. En büyük savaşımız nefsimizle. En büyük savaşımız bizi biz yapan değerlere sahip çıkmayla olacak. Ben inanıyorum ki bu geceler, bu mübarek geceler kendimizi hesaba çektiğimiz geceler, siyasetçiler için de idareciler için de işçi için de esnaf için de bütün vatandaşlarımız için de önemli gecelerdir. Zaman 'ben' değil, 'biz' deme zamanıdır. Zaman, kırılanı döküleni tamir etme zamanıdır. Zaman bizim birliğimizi, beraberliğimizi koruma zamanıdır diye düşünüyorum.''

Şahin Kur'an-ı Kerim'i anlamanın ilham kaynağı ve yol gösterici olarak görmenin, Hazreti Peygamber'in güzel ahlakıyla ahlaklanmanın en büyük amaç olması gerektiğini ifade eden Şahin, ''Sevgili Peygamberim, bugün bu gecede, bu stadyum bu şekilde kardeşler topluluğuyla dolduysa emanet emin ellerde diyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA