Eskişehir’de Kuvvetli Lodos: 1 Yaralı

Eskişehir’de sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli lodos kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi.

Eskişehir’de Kuvvetli Lodos: 1 Yaralı
Binaların çatısının uçuran rüzgâr, ağaçları yerinden söktü. Bir üniversite öğrencisi ise ağacın altında kalarak ağır yaralandı. Eskişehir merkezinde başlayan lodos, kentin en işlek caddelerinde bina çatılarının uçmasına, camların kırılmasına ve ağaçların yerinden sökülmesine neden oldu. Deliklitaş Mahallesi Yediler Parkı girişinde bulunan bir ağacın devrilmesi üzerine ağacın altında dinlenen bir üniversite öğrencisi ağır yaralandı. Ağacın köklerinin ve dallarının çürük olduğu ve kuvvetli lodosa dayanamadığı görüldü.

Ağacı üzerine düşmesi ile belinden yaralanan genç, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sökülen ağacın daha önceden çürüdüğü için yetkililere söylendiği ancak yetkililerin hiçbir önlem almadığı öğrenildi.

BİNANIN ÇATISI UÇTU, TEÇHİZATI OLMAYAN İTFAİYE BİR SAAT GECİKTİ

Eskişehir’in bir diğer işlek caddelerinden olan Şair Fuzuli Caddesi’nde meydana gelen olayda da cadde üzerinde bulunan bir binanın çatısı yerinden söküldü. Çevre sakinlerinin durumu polise haber vermesi üzerine elektrik dağıtım şirketinin binasının bulunduğu bölgeyi koruma altına aldı. Olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri ise gerekli techizatlarının olmadığı gerekçesi ile bir saat gecikme ile geldi. Bu sırada polisler, çatıya çıkarak yerinden sökülen büyük levha tabakasının uçmaması için önlem aldı. Kuvvetli lodos nedeniyle kentin çeşitli noktalarında da kazalar meydana geldi. Eskişehirspor’un çevre yolundaki tesislerinde antrenman sahaların tel örgüleri koparak tesislerde maddi zarar oluştu. Diğer yandan rüzgarın etkisiyle binalardan kopan sıva parçaları da yoldan geçen vatandaşlara ve sokaklarda bulunan araçlara zarar verdi. Bazı vatandaşların yetkililerin yetersiz kalması nedeniyle çatılarını kendi imkanlarıyla tamir ettikleri görüldü.