Doktor Ersin Arslan'ın Öldürülmesi Erciş'te Kınandı

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesi olayı, Van'ın Erciş ilçesinde doktor ve sağlık çalışanları tarafından şiddetle kınandı.

Doktor Ersin Arslan'ın Öldürülmesi Erciş'te Kınandı
Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını 17 yaşındaki M.G. tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, Erciş'teki doktor ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının Sözü Sendikası (Söz-Sen) Van il Temsilcisi Ali Furkan Gümüş Erciş, Toplum Sağlığı Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, kaybettikleri meslektaşlarının yasının paylaşmak ve Dr. Ersin Arslan'ın hekimlik onurunu anmak için bir araya geldiklerinin söyledi.

Doktorların hayatının zorluklar içinde geçtiğini anlatan Gümüş, "Ölümle burun buruna yaşayan, hayat kurtarma mücadelesi verirken, şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme korkusuyla görev yapantüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Söz-Sen olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi bakanlığımız, bundan sonra yaşanacak üzücü olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamaları ivedilikle başlatılmalıdır. Emeğe saygı ve şiddete sıfır tolerans adıyla başlatılan kampanya kapsamında gereken adımların ötelenmesinin, yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanlarının da mağdur olmasının ayak sesleri olarak bilinmesi gerekir. Sağlık sektörü mükemmeliyetçi bir sektör olmakzorundadır ve insan sağlığının ikinci plana atılması gibi bir olasılık olamaz. Ben bugüne kadar yatarak ya da herhangi bir çaba sarf etmeden doktor olabilmiş birisinin olacağına inanmıyorum. Bu kadar emek vermiş ve mesleğini icra eden bir arkadaşımızı burada kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Meslektaşımıza Allah'tan rahmet ve ailesine sabır dilemek istiyorum. Ama bunu istemek ve söylemek gerçekten çok kolay. Umarım geride babasız bir evlat ve gözü yaşlı bir eş bırakan insanlar, vicdan muhakemesindeyenik düşerler" dedi.

Basın açıklamasının ardından meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan doktor ve sağlık çalışanları, daha sonra sesiz bir şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA