13 Yıl Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı Yapmış

Antalya'da denize yuvarlanan otomobilde yaşamını yitiren Ahmet Faruk Öztimur'un Başbakanlık Müşavirliği'nden emekli olduğu ve 13 yıl Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı yaptığı öğrenildi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Şükrü Boyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Öztimur'un çocukluk arkadaşı olduğunu söyledi.

Öztimur ile Türkiye Sakatlar Derneği'nin bursu sayesinde eğitimlerini sürdürdüklerini anlatan Boyraz, Öztimur'un Ticaret Lisesinden mezun olduktan sonra babasının desteğiyle İstanbul'da restoran açtığını belirtti.

Öztimur'un hayatını engellilerin haklarına adadığını ifade eden Boyraz, arkadaşının engellilerle ilgili dergi çıkardığını ve TRT'de yıllarca ''Herşeye rağmen'' isimli program yaptığını kaydetti.

Boyraz, Türkiye'de ilk kez engellileri spora yönelten bir çalışma yapan Öztimur'un, ''Yaşama sevinci'' isimli spor kulübü kurduğunu da belirtti.

Ahmet Faruk Öztimur'un 1994'te Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı'na seçildiğini ve 2007'ye kadar bu görevi sürdürdüğünü vurgulayan Boyraz, ''Ayrıca 1999'da Anavatan Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu. Ancak seçilemeyince dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın önerisiyle Başbakanlık Müşaviri oldu. 2006'da emekli olunca Antalya'ya yerleşti. Bir yıl konfederasyon başkanlığını Antalya'dan sürdürdü'' dedi.

Öztimur'un kendisiyle barışık bir insan olduğunu vurgulayan Boyraz, ''İlk evliliğinden 3, ikinci evliliğinden bir kızı vardı. Kısa süre önce lösemi teşhisi konmuş ve tedavisine başlanmıştı. Bunalım yaşamış olabilir. Türkiye'de engelli mücadelesine ışık tutan bir insandı. Engelli hakları konusunda Türkiye'de yapılanların bir çoğu onun eseridir. Birlikte görev yaptık. Üzgünüm'' dedi.

Antalya'da 51 yaşındaki bedensel engelli Ahmet Faruk Öztimur'un kullandığı 35 CER 75 plakalı otomobil denize yuvarlanmış, itfaiye ve polis ekiplerince sudan çıkartılan Öztimur'un hayatını kaybettiği belirlenmişti .
Kaynak: AA