Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan Açıklama Yaptı

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, ''Edirne Sarayı'nın geçen yıl, bu yılda Hıdırlık tabyalarının restorasyonlarının başlamasıyla Edirne'de turizm canlılığı kat kat artacaktır'' dedi.

Özcan, Turizm Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Edirne'nin kültür olaylarının çok yoğun yaşandığı bir kent olduğunu belirtti.

Özcan, şunları söyledi:

''Edirne kültürel mirasımızın en yoğun hissedildiği bir kent olup, camileri, çarşıları, köprüleri, tarihi evleri ve özellikle muhteşem Selimiye Camisi ile ülkemize gelenleri ilk karşılayan ve bir sınır kenti olmamızın özelliğini en iyi yansıtan kentimizdir. Edirne Sarayı'nın geçen yıl, bu yılda Hıdırlık tabyalarının restorasyonlarının başlamasıyla Edirne'de turizm canlılığı kat kat artacaktır. Bu nedenle yerel yönetimin ve sivil toplum kuruluşlarının tedbirleri şimdiden alması ve turizm altyapısını şimdiden hazırlaması önem arz etmektedir. Ancak bu hazırlıklar yapılırken şehrin dokusuna ve özellikle siluetin korunmasına dikkat edilmelidir.''

Edirne'de şehir içinde yaşanan park sorunu nedeniyle Özcan, yerel yönetimin önlem alması gerektiğini de belirtti.

Törene, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA