'Turizm Ekonominin Yanında Toplumları Da Bir Birine Kazandırıyor'

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, turizm ve turistin ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında önemli bir araç olduğunu belirtti.

'Turizm Ekonominin Yanında Toplumları Da Bir Birine Kazandırıyor'
Turizm Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, yayınladığı mesajla turizmin önemine dikkat çekmek amacıyla, Türkiye'de her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası'nın kutlandığını hatırlattı. Turizmin ülkelerin kalkınmasında önemli bir gelir kaynağı olduğunu dile getiren Vali Aksoy, "Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır." dedi.

Samsun'un turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, turizme hayat veren kültürel değerlerin ve doğal güzelliklerin korunması yönünde önemli adımlar atıldığını dile getiren Vali Aksoy, "19 Mayıs Kenti Samsun’u ülke turizmi içinde farklı ve nitelikli bir konum kazandırarak turizm sektöründe marka yapmak amacıyla valiliğimiz öncülüğünde ‘Turizm Master Planı’ tamamlanmıştır. Bakanlar Kurulu Kararı ile turizm alanı ilan edilen bölgelerimiz kapsamında olan Köy Muhtarları, İlçe Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin katılımı ile Turizm Alt Yapı Birliği çalışmalarımız başlamıştır. Yapımı devam eden ve yeni yapılacak otel yatırımları bölgemizdeki turizmin hareketlenmesine çok önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

Aksoy, 19 Nisan 2012 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımlarıyla açılışı yapılacak olan Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile Türkiye'nin ilk mübadele müzesi olan Alaçam Mübadele Müzesi'nin açılışına ve turizm haftası kutlama etkinliklerine tüm Samsunluları davet etti .