'Haklarınızın Farkında Mısınız?' Konferansı
Zirve Üniversitesi'nde 'Haklarınızın Farkında Mısınız?' konulu konferansta konuşan Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Uzman Halil Kocaoğlu, 'Susmakta bir suçtur' diyerek insan haklarının bilinmesi hususunda bilinçlenmeye davet etti.

İnsanhaklarının şimdiki devletler tarafından kötüye kullanıldığını belirten Kocaoğlu, Bosna Hersek ve Irak'ta yaşanılanları örnek verdi. 'Susmakta bir suçtur' diyerek herkesin bilinçlenmesi gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, İnsan Hakları mahkemesine başvuru süreci, Türkiye'de mekanizmanın nasıl işlediği hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Güçlü devlete karşı zayıf olan bireyi korumak için İnsan Hakları var. Haklarımızı bilmeli, bilinçlendirmeliyiz. Birçok insan İnsan Hakları mahkemesine başvuru sürecini bilmiyor." İnteraktif bir şekilde geçen konferansta zaman zaman Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yorumlarını alan Halil Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan söz aldı. Genç hukukçulara önerilerde bulunan Ayhan, "Zirve Üniversitesi'nin sizleri zirveye çıkaracak gerekli donanımı verdiğimden şüphem yok. Ama üniversitenizin size kattığının yanı sıra siz kendinize ne katıyorsunuz bu çok önemli" dedi.
Konferansın sonunda katkılarından dolayı Halil Kocaoğlu'nun plaketini Genç Hukukçular adına Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan takdim etti .
