Belediye Başkanı 100 Stk Temsilcisi İle Buluştu

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Belediye Başkanı 100 Stk Temsilcisi İle Buluştu
Daha önce, sağlıkçılar, hukukçular, işadamları, muhtarlar ve eğitimcilerle istişare toplantılarının devamında yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi buluşan Belediye Başkanı Çakır, "Malatya, hepimizin ortak evi diyoruz. Dolayısıyla Malatya'yı geliştirmek, kalkındırmak, bölgede bir cazibe merkezi haline dönüştürmek; sosyal-kültürel anlamda zenginleştirmek, değerlerini gün yüzüne çıkarabilmek, bunları geleceğe taşımak hepimizin görevi. Bir şehrin gelişmişliği çok önemlidir. Yani bir üniversiteöğrencisi dahi tercih yaparken o şehrin gelişmiş ve sosyal alt yapısının yeterli olup olmadığına bakıyor. Akademisyen buna dikkat ediyor. Futbolcu bile bir takıma giderken oradaki sosyal alt yapıların, şehrin gelişmişlik düzeyinin kendisi için çok önemli olduğunu belirtiyor. Bu kriterler, yatırımcı için de böyle. Dolayısıyla görevimizin ne kadar önemli olduğunun biz bilincindeyiz" şeklinde konuştu.

Çakır, göreve geldiklerinde belediyeyi daha kurumsal bir yapıya kavuşturabilmek için çalıştıklarını kaydederek, "Belediyeyi kişilere bağılıktan çıkarmak, hızlı ve dinamik bir yapı oluşturmak, sorunları sağlıklı bir şekilde tespit ederek proje geliştirip çözüme kavuşturmak felsefesiyle yola çıktık. Kent bilgi sistemi, coğrafi bilgi sistemi dediğimiz sistemlerle belediyeyi daha aktif, daha dinamik bir yapıya kavuşturma gayreti içerisine girdik" açıklamasında bulundu. Çakır, "Şehir değişim ve dönüşüm projesi kapsamında önce alt yapıyı yeniliyoruz, sonra üst yapıda standartlara uygun yolları, kavşakları, caddeleri aydınlatma, ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 604 bin metrekare kaldırım ve yol düzenleme çalışması yaptık.47 bin 950 metre yol açma ve genişletme çalışması yaptık. 75 bin 455 metre içme suyu şekebe hattı, 56 bin 807 metre kanalizasyon şebeke hattı, 45 bin 765 metre yağmur suyu drenaj hattı döşedik" dedi.

Belediye Başkan Çakır, hazırladıkları bazı projeleri da açıklayarak, "Horata Vadisi, Nikah Sarayı, Sanat Galerisi, Spor ve Yaşam Merkezi projeleri üzerinde çalışıyoruz. Kernek Meydanı Düzenleme çalışması ile İpek Yolu ve Niyazi Mısri Sabit Semt Pazarları, yapmayı planladığımız diğer bazı çalışmalardır" diye konuştu

Kaynak: İHA