Arınç: Büyükanne ve Büyükbabalar Evdeki Huzurun Sigortasıdır

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çekirdek aile yapısı topluma hakim olmaya başladıkça çocukların büyükanne ve büyükbaba sevgisinden mahrum kaldığını belirterek, “Eskiden büyükanneler, büyük babalar evde huzurun kaynağı olurdu.Bazen gelinlere nasihat ederler, bazen evin masraflarına katkıda bulunurlar, bazen gelin ve damat arasındaki kavgaları yatıştırırlar, bazen torunları götürür gezdirirler, adeta evin huzur sigortasıydı onlar. Bir şekilde evlerimizden uzak kaldılar.” dedi.

Arınç: Büyükanne ve Büyükbabalar Evdeki Huzurun Sigortasıdır
Arınç, Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Bursa’da, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından yaptırılan Huzur Sarayı’nın açılışına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Arınç, eskiden büyük ailelerin öne çıktığını hatırlattı. Kendilerinin de büyükanne ve büyükbabalarla birlikte büyüdüğünü belirten Arınç, “Ama Avrupa’daki gelişme Türkiye’yi de etkiledi, çekirdek aileye dönüştük. Anne, baba, varsa bir de çocuk. Büyükler nerede olacak, ne kadar uzakta olursa o kadar iyi. Çocuklar, büyükanne, büyükbaba sevgisinden mahrum ve ailelerin bereketi giderek kayboluyor. Huzursuzluklar başlıyor.” diye konuştu.

“BAŞBAKANIMIZ ÇOCUK TAVSİYESİNDE BULUNUYOR”

Avrupa nüfusunun yaşlandığını, Türkiye’de de nüfusun yaşlanma istidadında olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti: “Onun için sayın başbakanımız bu kötüye gidişi engellemek için ailelere çocuk tavsiyesinde bulunuyor. Bu, hepimizi gülümseten bir tavsiye ama aslında sosyal çok büyük bir gerçek. Nüfusumuzun yaşlanmasını engellemek için gençlerimize önem vermek durumundayız. Bugün Türkiye nüfusu hamd olsun ki genç bir nüfustur. 75 milyon nüfusumuz var, bunun yarısı 30 yaşın altında, onun yarısı da 18 milyon eğitim çağında gencimiz var.”

“BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABALAR EVDE HUZURUN SİGORTASIYDI”

Norveç’te kiralık dede, nene arandığı yönünde basına yansıyan haberleri hatırlatan Arınç, “Demek ki fıtri bir hayat tarzı olarak çocuklar, büyüklerini görmek ve tanımak istiyor. Dedelerini bulamamışlar da adeta kiralık bakıcı arar gibi kiralık büyükanne ve büyükbaba uygulaması başlatmışlar. Demek ki dedeler için torun sevmek ne kadar doğal bir sevgi ise çocuklar için de büyükannelerini, büyükbabalarını görmek o kadar doğal bir sevgi. Bu çok önemlidir. Eskiden büyükanneler, büyükbabalar evde huzurun kaynağı olurdu. Bazen gelinlere nasihat ederler, bazen evin masraflarına katkıda bulunurlar, bazen gelin ve damat arasındaki kavgaları yatıştırırlar, bazen torunları götürür gezdirirler, adeta evin huzur sigortasıydı onlar. Bir şekilde evlerimizden uzak kaldılar.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından, Huzur Sarayı’nın açılışını yapan Arınç, yaşlıları ziyaret ederek sohbet etti. Arınç, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şükraniye Spor Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bu arada Arınç, Vali Şahabettin Harput’u ziyaret eden Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Bandar Fahat Al Fehaid’ı, Gönlüferah Otel’de kabul ederek bir süre görüştü.