Eshab-ı Kehf İsimleri Çocuklarda Yaşıyor

Afşin Belediye Meclisi tarafından Eshab-ı Kehf isimlerini yaşatmak için başlatılan kampanya çerçevesinde 2010 yılından bu güne kadar 77 çocuğa Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş ve Kefeştatayyuş isimleri verildi.

Eshab-ı Kehf İsimleri Çocuklarda Yaşıyor
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan Eshab-ı Kehf’in isimleri ilçede doğan çocuklarda yaşıyor. Afşin Belediye Meclisi tarafından başlatılan kampanya ile çocuklarına Eshab-ı Kehf isimlerini veren ailelere cumhuriyet altını, hemşehrilik beratı ve isim madalyası veriliyor.

2010 yılından bu güne kadar toplam 77 çocuğa Eshab-ı Kehf ismi verilirken bu yıl doğan 5 erkek bebeğe Mekselina, 5 erkek bebeğe Yemliha, 3 erkek bebeğe Şazenuş, 2 erkek bebeğe Debernuş, 5 kız bebeğe ise Mislina isimleri verildiği öğrenildi. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Eshab-ı Kehf’in nerede olduğuna dair tartışmaların halen devam ettiğini belirterek, “Ancak bunların içinde en isabetli yerin Afşin olduğunu araştırmacılar işaret ediyor. Araştırmacıların en güçlü delillerden birisi olduğunu söylediği Eshab-ı Kehf isimlerinin bu bölgede çok fazla olması hususunu daha ileri taşımak amacıyla bir karar aldık. Eshab-ı Kehf'e izafe edilen isimlerden birisini yeni doğan çocuğuna veren ailelere bir tam altın, madalyon ve isim beratı takdim ediyoruz. Kampanyamız halen sürüyor.” dedi.

Uygulama ile Eshab-e Kehf isimlerinin daha çok verilmeye başlandığını kaydeden Aydoğan, “Elimize geçen en son veriler ise bizleri son derece mutlu etti. İnanıyoruz ki bu sayı giderek daha da artacak. Bizleri sevindiren bir diğer gelişme ise ilçe dışından da bu isimlerin verildiğini öğrenmemiz oldu. Bu yıl içerisinde Belediyemize Hatay’dan, Osmaniye’den ve Adana’dan müracaatlar oldu. Afşin halkı adına bu ailelere de teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Kaynak: İHA