AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci Açıklama Yaptı

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Almanya'da 50 yıldır yaşayan vatandaşların haklarını korumaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, merkezi Almanya'nın Tuttlingen şehrinde olan Kızılca Yardım Derneği'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği kültür ve dayanışma gecesi etkinliği ile Avrupa'daki Kızılcalıları Münih'te bir araya getirdiğini dile getirdi.

Almanya'da geçen hafta pazar günü düzenlenen etkinlikte gurbetçi vatandaşlarla birlikte olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

''Avrupa'daki vatandaşlarımız, dernekler vasıtasıyla kültürel değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Asya ve Orta Doğu'daki toplam 155 ülkede, yaklaşık 6 milyon vatandaşımıza aktif olarak ulaşmaktayız. Ülkemiz, 105 ülkeden gelen öğrencilerimize burs vermekte, onların eğitim sürecinde yanlarında olmaktadır. Almanya'da 50 yıldır yaşayan vatandaşlarımızın haklarını korumaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Barınma, eğitim ve iş konularında vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Gerek üniversite, medya ve sivil toplum kuruluşları arasında bilgi paylaşımını geliştirerek, gerekse sosyal, kültürel ve bilimsel paylaşımı artırarak vatandaşlarımızla aramızda yeni köprüler oluşturulmaktadır.' '
Kaynak: AA