Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz'dan Açıklama

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, ilçeye bir fakülte kazandırmanın en büyük hayali olduğunu söyledi.

Ergani Meslek Yüksek Okulu Geliştirme ve Derneği Başkanı Zülküf Aydın, Kaymakam Erdinç Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Beraberinde Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli, DÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna ile Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Aydın, ilçeye fakülte kazandırmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Aydın, arazi sorununu çözdükten sonra önce fakülte sonra da üniversite kurulması için çalışacaklarını ifade ederek, derneğin kurulmasında katkısı bulunan Kaymakam Yılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Tuna'ya teşekkür etti.

Uygun arazi için incelemelerde bulunduklarına değinen Aydın, ''üniversiteden gelen heyet ve dernek üyelerimiz ile birlikte birkaç yerde incelemelerde bulunduk. Gerekli yazışmalardan sonra inşallah bir netice alarak proje hazırlayacağız. Arazi sorununu çözdükten sonra ilçemize üniversite kazandırmak için önemli bir mesafe katetmiş olacağız. Ergani Meslek Yüksek Okulu'nun kapasitesi yetersiz. Kapasitenin artırılmasını istiyoruz. 130 bin nüfuslu ilçemizde mevcut yüksekokul sadece 3 branşta eğitim veriyor. İlçemize bir fakülte kazandıralım ve çocuklarımız başka illerde okumak zorunda kalmasın istiyoruz'' dedi.

Prof. Dr. Güneli, arazi tespiti için teknik inceleme yaptıklarını, proje konusunda her zaman destek sunacağını söyledi.

İlçeye bir fakülte kazandırılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Güneli amaçlarının hazırlanacak projeyi bir an önce hayta geçirmek olduğunu belirtti.

Kaymakam Yılmaz, ilçede eğitime yönelik tüm çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi.

Yüksek okulun kapasite artırımının yanı sıra ilçeye fakülte yapılması için de çalışacaklarını ifade eden Yılmaz, ''İlçeye bir fakülte kazandırmak en büyük hayalim. Şu anda okulumuzda yaklaşık 350 öğrenci öğrenim görüyor. Yeni bölümlerin açılmasıyla öğrenci sayımız 1000'e yükselecek. Bu da ekonomik açıdan ilçeye ve esnafa yansıyacak. DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'tan destek bekliyoruz'' diye konuştu.
Kaynak: AA