Vali Şahabettin Harput, Başköy’deki Su Sorununa El Koydu

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Orhaneli ilçesine bağlı Başköy’de suların taş ocakları tarafından kirletilmesi ile ilgili iddiaya el koydu.

Vali Şahabettin Harput, Başköy sakinlerinin sularının yöredeki madenler ve taş ocakları tarafından kirletildiği şikayetlerini incelemeye aldı. Vali Harput, konunun üzerine ciddiyetle gittiklerini belirterek, Ankara’dan gelen rapora göre hareket edeceklerini söyledi.

Bir süreden beri Orhaneli ilçesi Başköy'de su konusunda yaşanan sıkıntının basın tarafından gündeme getirildiğine dikkat çeken Harput, konunun valiliğin yakın gündeminde olduğunu bildirdi.Harput, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:

“Söz konusu köyümüzde iki su vardır. Bir suyumuz temiz ve düzenli. Bu su yaz mevsiminde azalmakta ve vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamada yetersiz kalıyor. Yazın vatandaşlarımızın su sıkıntısı sebebiyle şikayet ettikleri diğer suyu kullandıklarını biliyoruz. Diğer suyun ise yöredeki madenler ve taş ocakları tarafından kirletildiği iddia ediliyor. Konu tarafımızdan Özel İdare Genel Sekreterliği marifeti ile teknik elemanlarca araştırıldı. Gerçekten ikinci kaynağın o bölgedeki değişik nedenlerle kirlendiği ve içme suyu olarak kullanılmasında problem olduğu ortaya çıkmıştır. Özellikle iddia oradaki bir taş ocağının doğrudan doğruya bu kaynağı kirlettiği şeklindedir. Bunun tespiti için Valiliğimiz İl Özel İdare Genel Sekreterliği olarak Ankara’dan dört kişilik bir uzman ekip çağırdık. Ekipler gelip bölgede inceleme yaptı. İncelemenin sonunda raporlarını hazırladı. Eğer söz konusu taş ocağının içme suyu kaynağını kirlettiği, tehdit ettiği şeklinde rapor gelirse hukuki bir değerlendirme yapmak durumundayız.”Henüz Ankara’dan gelen ekibin raporunun kendilerine ulaşmadığını kaydeden Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle tamamladı: “Muhtemelen bu günlerde söz konusu rapor bize ulaştığında, vereceğimiz karar da netleşecek ve ona göre o köyle ilgili sorunun üzerine gideceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Yasalar çerçevesinde, hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne ise yapılacak ve vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir.”