Kursu Bitirir Bitirmez Merinos’ta İşe Başladılar

Gaziantep Naci Topcuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve İş Kur ortaklığı ile yapılan Endüstriyel Dokumacı Yetiştirme Projesi kapsamında düzenlenen kursta belge alan tüm kursiyerler Merinos’ta işe başladı.

Okul ve sanayi işbirliğini geliştirmek, sektöre kalifiye ve bilinçli eleman kazandırmak amacıyla hazırlanan ve 4 ay süren projede kursiyerler, Naci Topcuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nda teorik, Merinos Halı da pratik eğitim alarak belge almaya hak kazandılar.Kursa katılan 27 kişinin tamamı Merinos’ta işe başladı.

Belge töreninde bir konuşma yapan Merinos Halı Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Erdemoğlu, “Merinos olarak Gaziantep ve Türkiye halı sektörüne yaptığımız katkılar herkes tarafından bilinmektedir. Sektöre kalifiye eleman kazandırmada önemli bir proje olan İş Kur-üniversite-sanayici işbirliğinin örnek bir çalışmasını tamamladık. Bu proje 1,5 ay teorik 2,5 ayda Merinos tesislerinde pratik olmak üzere toplam 4 aylık bir mesleki eğitimi kapsamaktadır. Bu eğitim sonunda 27 arkadaşımız eğitimi başarıyla tamamlamış ve sertifikalarını alarak Merinos’ta işe başlamışlardır. Sektöründe dünya lideri olan Merinos, sadece Türkiye’de değil, dünyanın diğer ülkelerinde de başarılı çalışmalarına devam etmektedir. Rusya’daki fabrikamız tam entegre olarak üretimine büyüyerek devam etmektedir. Çin’deki yatırım ve üretim çalışmaları hız kazanmıştır. Merinos halı olarak her alanda olduğu gibi mesleki eğitim konusunda da sektörümüzde öncü olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Proje ortağı Naci Topcuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Civan da “Proje kapsamında belge alan tüm kursiyerler hemen işe başladı.

Böylece kalifiye eleman sıkıntısı çeken sektörlere katkı sağladık. Projeye katkılarından olayı Merinos Halı yöneticilerine teşekkür ederim.” diye konuştu.