Ergani İlçesinde 500 Kişiye Sıcak Yemek Verilecek

Diyarbakır Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçede yemek yapamayacak düzeyde düşkün olan 500 kişiye günlük sıcak yemek yardımı yapılacak.

Ergani İlçesinde 500 Kişiye Sıcak Yemek Verilecek
Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, her yıl 216 kişiye yapılan günlük sıcak yemek yardımının kapasitesini bu yıl 500 kişiye çıkardıklarını ifade ederek, yemek yardımı yapılacak ailelerin tespit edilebilmesi için vakıf yetkililerinin kapı kapı dolaştığını söyledi. Vakıf Müdürü Mahmut Sayan'ın da bizzat katıldığı yemek yardımı yapılacak yoksul vatandaşları tespit çalışmalarında belirlenecek 500 kişiye yılsonuna kadar günlük sıcak yemek verilecek.
Yemek dağıtımları sırasında yoksul vatandaşların evini ziyareteden Vakıf Müdürü Mahmut Sayan, devletin şefkat elini yoksul vatandaşlara uzatmaya çalıştıklarını söyledi. Yoksullara yönelik yapılan günlük sıcak yemek uygulamasını değerlendiren Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz da, '3 yıldan bu yana vakfımız tarafından yaşlı, kendine bakamayan ve yemek yapamayacak düzeyde olan vatandaşlarımıza yönelik günlük sıcak yemek yardımı yapmaktayız. Geçtiğimiz yıl 216 kişiyi kapsayan projeden bu yıl 500 kişiyi faydalandırmayı düşünüyoruz. Bu yıl itibariyle ilçemizde bulunan 500fakir, yardıma muhtaç aileye yılsonuna kadar günlük sıcak yemek yardımı yapacağız. Yeniden yapacağımız yemek ihalesi sonuçlanana kadar yardımları aksatmamak adına yardımlarımızı doğudan temin yöntemiyle yapacağız ' diye konuştu.
Kaynak: İHA