'Uyuşturucunun Okul Önlerine Kadar Gelmesini Kabul Edemeyiz'

Yeşilay Mersin Temsilcisi Ahmet Nas, uyuşturucunun okul önlerini kadar gelmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Sigara başlama yaşının 10 'a, alkole başlamanın 11 'e, uyuşturucuya başlamanın 12 'ye kadar düştüğüne dikkat çeken Nas, İl Sağlık Müdürlüğünden mücadelelerine destek istedi.

Yeşilay İl Temsilcisi Ahmet Nas, Yeşilay Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak 'ı ziyaret etti.

Nas burada yaptığı konuşmada amaçlarının kamu ve sivil kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak bağımlılığı en asgari düzeye düşürülmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Yeşilay Haftası nedeniyle okullarda bilgilendirici faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Nas, sigaraya başlama yaşının 10 'a, alkole başlamanın 11 'e ve uyuşturucuya başlamanında 12 'ye kadar düştüğüne dikkat çekerek buna karşı alınacak önlemim önemine değindi. Uyuşturucunun okul önlerine kadar geldiğini vurgulayan
Nas, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Alkol konusunda yeterli bilgilendirmenin yapılmadığından yakınan Nas, yapacakları bilgilendirme faaliyetleri için İl Sağlık Müdürlüğünden destek istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık İl Müdürü Çağlar Çatak ise Yeşilay İl Temsilciliğine atanan Nas 'ı tebrik etti. Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Çatak, önemli bir sivil toplum kuruluşu olan Yeşilay 'ın yapacağı çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.