Potansiyel İş Kadınları Fuarı'na 85 Proje Başvurusu

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD)'nin Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı 3.Geleneksel Potansiyel İş Kadınları Fuarı'na gıda ve el işi dalında 85 proje başvurusu oldu.

Fuara Manavgat'a tatile gelen turistler ile yerleşik yaşayan yabancılar da ilgi gösterdi. MASİAD'ın, fuarda dereceye giren proje sahiplerine toplamda 4 bin 500 lira para ödülü vereceği belirtildi.

Fuarın açılışını; Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural, oda, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri birlikte yaptı. Açılışta konuşan MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, fuara 85 potansiyel iş kadının proje sunduğunu söyledi. Jüri tarafından dereceye giren proje sahiplerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ödüllendireceklerini belirten Boztaş, amaçlarının üretim yapmak isteyen kadınlara destek sağlamak olduğunu kaydetti.

Fuarın Mersin'de yapılan 15. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)'nda 'Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi' seçildiğini hatırlatan Boztaş, potansiyel iş kadınları fuarının Manavgat'ta üretim yapmak isteyen kadınlara moral desteği olduğunu söyledi. MASİAD Başkanı Boztaş, 'Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız fuarlara potansiyel iş kadınlarının el becerileri ve iş gücünü aile ve ülke ekonomisine kazandırmak istiyoruz. İş kadınlarının ürettiği el işi ve gıda ürünlerini ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Bölgemiz turizm bölgesi olduğu için kadınların ürettiği turistlere satarak aile bütçelerine katkıda bulunmalarına öncülük ediyoruz. ' dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da MASİAD'ın bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiği fuarın üretim yapmak ve üretime katkıda bulunmak isteyen girişimcilere moral ve motivasyon desteği sağladığını ifade etti.