Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi’nin Sorunları Milletvekillerine Anlatıldı

Edirne’nin Keşan ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği istişare toplantısında bölgenin sorunları Edirne milletvekillerine anlatıldı.

Şapçı Ağadayı Tesisleri'nde yapılan toplantıda Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi 'nin sorunları tartışıldı.

Toplantıya; Edirne Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli ile kaymakamlar, ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve üyeleri katıldı.

Sivil toplum kuruluşları tarafından tespit edilen sorunlar bölge milletvekillerine anlatıldı. Toplantıda konuşan Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne 'nin 3 merkezli olarak kabul edildiğini söyledi. Bunların; Edirne Merkez, Uzunköprü ve Keşan olduğuna işaret eden Sözer, bu merkezlerin oluşmasının tarihsel, sosyal ve ekonomik şartlardan kaynaklandığını söyledi.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de bölgenin iklim florasının hayvan ürünlerine artı bir değer kattığını ve bununla ilgili marka çalışması yapılması gerektiği üzerinde durulmasını istedi. CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise bölgenin ülkenin zenginliklerinden yeteri kadar pay alamadığına işaret etti.

AK Parti Milletvekili Müezzinoğlu da bölgede tarım ve hayvancılığın daha çok konuşulması gerektiğini belirterek, ”Nerede eksik varsa tartışalım. Tartışmadan dosyaları koltuğumuz altına alır gidersek, belki bunların bir kısmı çözülür. Tarımda daha çok şey konuşmalıyız. Kimisi is kimisi iz bırakır. Biz Edirne 'nin 3 milletvekili olarak bu dönem yapacağımız çalışmalarla iz bırakacağız.” dedi.

Keşan, İpsala ve Enez 'de bulunan sivil toplum kuruluşları, daha sonra hazırladıkları dosyaları milletvekillerine vererek, sorunların çözülmesi konusunda katkı beklediklerini ifade ettiler.