Valilik Basın Müdürü Şentürk, Öğrencilere ‘Okumayı’ Anlattı

İstanbul Valiliği Basın Müdürü Nazır Şentürk ve İllüstrasyonist Prof. Dr. Nazan Erkmen, ‘Yazarlar Okullarda’ projesi kapsamında bir araya geldiği öğrencilere kitap okumanın önemini ve faydalarını anlattı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Yazarlarla Okullar Buluşuyor’ projesi kapsamında Bağcılar Sancaktepe İlköğretim Okulu öğrencileri ile İstanbul Valiliği Basın Müdürü ve aynı zamanda yazar olan Nazır Şentürk ve İllüstrasyonist Prof. Dr. Nazan Erkmen’i buluşturdu. Söyleşiye; İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve Şube Müdürü Aziz Erdoğan da katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Sorumlusu Yusuf Çopur yaptı. Bağcılar Kültür Merkezi’nde her sınıftan öğrencilerle bir araya gelen Şentürk, kitap sevgisi, kitap okumanın önemi, kitapların insana kazandırdığı erdem ve güzellikler üzerine öğrenciler ile ‘Kırmızı Karınca’nın Anıları, Sevdalı Fare ve Kel Kedi’ öyküleri hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Okudukları kitapların yazarıyla söyleşi imkanı bulan öğrenciler de programa aktif olarak katıldı.

Yazara, pek çok konuda sorular yönelten çocukların, heyecanlı ve sevinçli oldukları gözlendi. Sonrasında kitaplarını imzalayan Nazır Şentürk ve Nazan Erkmen, çocuklarla fotoğraf çektirdi.