Proje Kapsamında 100 Öğrencinin Dershaneye Gönderileceği Bildirildi

Mardin'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nce SODES kapsamında hazırlanan ''Her Köyden Bir Fidan Çıksın'' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Mardin Öğretmenevi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Niyazi Ekin, Mardin ve Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim, Yayım, Danışmanlık Dayanışma Derneği ile ortaklaşa hazırladıkları projenin amacının, köylerde ikamet eden dar gelirli ailelerin ortaöğretime giden öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Proje kapsamında 100 öğrencinin dershaneye gönderileceğini kaydeden Ekin, ''Öğrencilerimizin başarı durumları aylık olarak takip edilecektir. Öğrencilerimizin motivasyonunu sağlamak için geziler, tiyatro gösterimi, şiir müzik gösterisi, İstanbul ve Bursa gezisi, motivasyon seminerleri ile kitap okuma kampanyası gibi etkinlikler düzenlenecektir'' dedi.

Mardin Ve Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim, Yayım, Danışmanlık Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Bilgiç ise proje ile başarılı ancak yeteri kadar maddi imkanı olmayan, eğitimine devam eden öğrencilere katkı sağlanacağını kaydetti.

Tanıtım toplantısına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ise 2012 yılında değişik konu ve alanlarda 14 proje teklifinin yapıldığını anlattı .