ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerine Şehitlikleri Gezdirecek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsil Konseyi işbirliğinde, rektörlüğün destekleri ve Çanakkale Valiliği, Gestaş, Doyum Yemek Fabrikalarının sponsorluğunda “Mezun Olmadan Önce Çanakkale Şehitliğini Ziyaret Edelim” projesi kapsamında, Fen Edebiyat Fakültesi’nde okuyan son sınıf öğrencileri şehitlikleri ziyaret edecek.

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerine Şehitlikleri Gezdirecek
Dekan Prof. Dr. Ahmet Erdem, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yusuf Dilgin, Doç. Dr. Muhammet Erat ve Fakülte Öğrenci Temsil Konseyi Başkanı Erdal Güneş bir araya gelerek “Mezun Olmadan Önce Çanakkale Şehitliğini Ziyaret Edelim” projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konuyla ilgili bilgi veren Dekan Prof. Dr. Ahmet Erdem son sınıf öğrencilerinin mutlaka Çanakkale’de şehitlikleri görmelerinin gerektiğini belirterek; “Fakültemizde okuyan son sınıf öğrencilerimizi, iş hayatına, memuriyete atılmadan önce, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri, özellikle Devletçilik ve Milliyetçilik ilkeleri doğrultusunda motive etmek, hem tarih ve kültür bilinçlerinin yükselmesine katkıda bulunmak hem de bizlere bu güzel vatanı bırakan ecdadımızın yaptığı kahramanlıkları mezun olmadan yerinde görmelerini sağlamak için, Fakültemiz Öğrenci Temsil Konseyi ile birlikte böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik. Projemize destek olanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Fakülte Öğrenci Temsil Konseyi Başkanı Erdal Güneş ise, fakültede şehitlikleri hiç ziyaret etme imkanı bulamayan öğrenci arkadaşlarının olduğunu belirterek,“Mezun Olmadan Önce Çanakkale Şehitliğini Ziyaret Edelim” projesi kapsamında son sınıfta okuyan öğrenci arkadaşlarımızın tamamını ücretsiz olarak, Gelibolu Yarımadasına götürerek, Çanakkale savaşlarının yaşandığı yerleri, yerinde görmelerini sağlayacağız. Bu projeyi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Projemize destek veren başta Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem’e, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Yusuf Dilgin, Doç. Dr. Muhammet Erat’a ve fakülte yönetimimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Şehitlik ziyaretlerinin 31 Mart 2012 Cumartesi günü gerçekleştirileceği öğrenildi .