Bozulmuş 300 Kilo Pekmez Sucuğu Ele Geçirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, bir seyyar satıcı tarafından piyasaya sürülmek üzere olan kurtlanmış ve bozulmuş 300 kilo pekmez sucuğuna el koydu.

Bozulmuş 300 Kilo Pekmez Sucuğu Ele Geçirildi
Ele geçirilen pekmez sucuğu, imha edildi. Rutin uygulamalar sırasında Vakıflar Sarayı önündeki bir seyyar satıcıda, piyasaya sürülmek üzere olan kurtlanmış ve bozulmuş 300 kilo pekmez sucuğu ele geçirildiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, "Bu da, kaldırım işgali ve görsel kirliliğe neden seyyar esnafla mücadelemizin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir" dedi.

Bazı seyyar esnafın gariban edebiyatı yaptığını kaydeden Tarık Öncel, "Bazıları da ‘ekmek’ davası diyor. Ancak bozulmuş gıda maddesi satarak halkın sağlığıyla oynamaya çalışıyorlar. Halkın sağlığıyla oynamak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, ele geçirilen 300 kilo bozulmuş ve kurtlanmış pekmez sucuğunun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte imha edildiğini, seyyar esnaf hakkında yasal işlem başlatıldığını kaydetti .