Erzincan’da Muhasebeciler Günü Kutlamaları

Erzincan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Muhasebeciler Günü nedeniyle bir dizi kutlama etkinlikleri düzenledi.

Erzincan’da Muhasebeciler Günü Kutlamaları
1 Mart Dünya Muhasebeciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Grand Simay Otel 'de yemek düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Vali Selman Yenigün, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çetinkaya, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Çetiner ve davetliler katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Vali Selman Yenigün muhasebecilik mesleğinin önemi vurgulayarak;

“Vergi Haftasını kutladığımız bu zaman dilimi içerisinde Muhasebeciler Günü 'nü de kutlanıyor. Vergi ile Muhasebe arasında çok yakın bir ilişki vardır. Ülkemizin kalkınmış ülkeler arasında yerini alabilmesi için en önemli çalışmalardan bir tanesi vatandaşımızın vergi verebilir hale gelmesidir. Bunda da devlet ve vatandaş arasında en önemli aracı kurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası(SMMMO) 'dır. Yani devlet ile iş dünyası arasında bir köprü olarak görevlerini sürdürmektedirler. 01 Mart Muhasebeciler gününün hayırlı olmasını diliyor ve bu özel gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu. Erzincan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Çetiner ise; “Bütün Türkiye de meslek mensubu arkadaşlarımız Muhasebeciler Gününü kutluyorlar. Erzincan da sayı olarak 126 kişiyiz. Bu 126 kişinin 40 tanesi gayri faal. Geri kalan 86 kişi bir fiil bürosu olup ta iş yapan arkadaşlarımız. Bu 86 kişiye aynı zamanda Tunceli de ki meslek mensuplarımız da dahiller. Mart ayı için eskiden dert ayı derlerdi. Mart ayı esnaf açısından dert ayı olmaktan çıktı. Peşin vergi adı altında 3 ayda bir devlet vergilerini peşin peşin alıyor. Bizim de işimiz biraz azalıyor. Mart ayı geldiğinde artık devletin alacağı kalmamış oluyor. Arkadaşlarımız Şubat, Mart ve Nisan aylarında yoğun oluyorlar. Bugün çoğu bürosundan masa başından kalkıp buraya geldiler. Kendileri büyük bir özveri ile çalışıyorlar” dedi.
Kaynak: İHA