Cıttaslow Türkiye 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde düzenlenen "Cittaslow Türkiye 1.Koordinasyon Kurulu" toplantısında bilim adamları ve belediye başkanları sakin şehirlerin geleceği için bir araya geldi.

Cıttaslow Türkiye 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı
İlçede çekilen reklam filmleri ile 'Mümkünlü 'olarak ünlenen Taraklı ilçesinde yapılan 'Cittaslow (Sakin Şehir) Türkiye 1.Koordinasyon Kurulu 'toplantısı Ulu Cami Mahallesinde tarihi bir konakta gerçekleştirildi. Toplantıya katılan bilim insanları, Cittaslow üyesi 8 belediye başkanı ve adayları Türkiye'de sakin şehirlerin geleceğini tartıştı.

Açılış konuşmasını yapan ev sahibi Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı'da ilk defa böyle bir etkinliğin yapıldığını belirterek, 'Taraklı yeni yeni kültür çalışmalarına başlayan bir ilçemiz. Bu toplantının da Taraklı'da yapılması bize ayrıca memnun etti 'dedi.

İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, 'Türkiye'de sakin şehirlerin nasıl bir rota izleyerek yol alması gerektiği konusunda somut hedefler koymamız gerekiyor. Aksi taktirde çok ilgiyle karşılanan yerel kalkınma modeli ayakları yere basmadan havada kalma tehdidi taşıyor. Bundan sonraki yol haritasını netleştirecek adımlar atmamız gerekiyor. Bu toplantı bundan sonraki adımlarımızı nasıl atacağımızı netleştireceğimiz bir toplantı olacak. Herkesin desteğini bakış açılarını dinlemek isteyeceğiz.Cittaslow Türkiye'nin kriterlerini 4 ana başlıkta değerlendirmek gerekmektedir. Bunlardan birincisi ortak kriterler neler olmalıdır. İkincisi 2012 yılında katılınması gereken fuarlar neler olabilir bunları belirlememiz lazım. Üçüncüsü kurduğumuz birim komitesi ile belediyeler arasındaki ilişkiyi nasıl sürdürmemiz gerekmektedir. Dördüncüsü ile nasıl bir örgütlenme modeli kurmalıyız. Bugün burada bunları tartışım bir karara varmalıyız 'dedi

Toplantıya katılan üye belediye başkanları ve akademisyenler bu konuda görüşlerini bildirirdiler. Toplantının 2 gün süreceği belirtildi.
Kaynak: İHA