YYÜ'de Depremzede Öğrenciler İçin Anlamlı Gece

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan ve YYÜ öğrencilerinin başlattığı "Depremzede Çocuklarla El Ele" kampanyası kapsamında bir gece düzenlendi.

YYÜ'de Depremzede Öğrenciler İçin Anlamlı Gece
Geceye Vali Yardımcıları Atay Uslu, Nurullah Ertaş, Mehmet Yüzer, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi'nin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Şiir, tiyatro ve müzik ziyafetinin sunulduğu yardım gecesinde depremzede çocuklar için 5 bin TL para toplanırken, geceye katılanlar doyasıya eğlendi.

VALİ YARDIMCISINDAN AHMET KAYA TÜRKÜSÜ
YYÜ Konuk Evi'nde düzenlenen gece öğrencilerin şiir okumasıyla başlarken, YYÜ Tiyatro Topluluğu'nun sunduğu "Konteynerde Yaşam" adlı oyun beğeni topladı. Çok sayıda kişinin katıldığı gecede Vali Yardımcısı ve Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş'ın söylediği Ahmet Kaya türküleri de büyük alkış aldı. Gecede satılan biletlerden depremzede çocuklar için 5 bin lira toplandı.

5 BİN LİRA TOPLANDI
Geceyi ve yardım kampanyasını düzenleyen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan ise bu faaliyetin mimarının bir grup öğrenci olduğunu ifade ederek amaçlarının depremzede çocuklara ulaşmak ve bir oyuncakla da olsa onların mutluluğuna ortak olmak olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin her bölgesinden şu ana kadar sayısız oyuncak ve eşyanın kendilerine ulaştırıldığını belirten Taştan, "Gece de satılan biletlerle de 5 bin lira kadar para toplanmıştır. Bu amaçla Van Valiliği, Vali Yardımcısı NurullahErtaş ve Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ile bu projeye önemli katkıları olan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu

Taştan ayrıca oyuncak kampanya kapsamında şu ana kadar toplanan oyuncaklardan bir kısmının Van'daki bazı köylere dağıtılacağını hatırlatarak, diğer oyuncakların ise dağıtımının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dağıtılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından okunan şiirler, söylenen şarkılarla doyasıya eğlenen davetliler stres attı. Program, gece geç saatlere kadar devam etti.

REKTÖR PROF. DR. BATTAL'DAN TEŞEKKÜR
İl dışından olduğu için programa katılamayan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, telefonla gece hakkında şunları söyledi: "Birlik ve beraberliğimizin en güzel nişanesi olan 'yardımlaşma' duygusunu tüm öğrencilerimizle birlikte hissetmek benim için büyük bir onurdur. Bu güzel ülkemizde bu güzel faaliyetlere gençlerimizin ön ayak olması gelecek adına bizleri daha da ümitlendirmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. "