Avrasya Gecesinde Türk - Moğol Kardeşliği Öne Çıktı

Ankara’da düzenlenen Avrasya gecesinde, Türkiye ile Moğolistan'ın kardeşliği pekiştirildi.

Avrasya Aktüel Dergisi ve Uluslararası Etkileşim Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği Türk - Moğol gecesi, Ankara Royal Carine Otel’de yapıldı. Geceye Türkiye-Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, dostluk grubunun eski başkanı AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Ochir Ochirjav, Moğolistan İçişleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baatatr Boldbaatar katıldı.

İki ülkenin marşlarının okunmasıyla başlayan gecede konuklar birer konuşma yaptı. Türkiye ile Moğolistan’ın iki kardeş ülkeden öte olduğunu aktaran Mehmet Erdoğan, ortak değer olan Orhun Anıtları'nın o topraklardaki varlığına dikkat çekerek, 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları ziyareti anlattı. Erdoğan, kitabelerin tadilatının kendi dönemine nasip olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi Ochirjav da kardeş ülke Türkiye’de görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da iyiye gittiğini kaydetti.

Moğolistan İçişleri Üniversitesi Rektörü Boldbaatar ise, kendilerinin 3 - 4 gündür Türkiye’de olduğunu, çok iyi ağırlandıklarını, üniversitesinin yeni olmasına rağmen dünya ile yarışır bir üniversite olacağını ifade etti.

Moğolistan İçişleri Üniversitesi tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e fahri doktora verileceği bildirildi.

Gecede Gazi Üniversitesi öğrencisi olan Moğol bir kız geleneksel dans gösterisi sundu. Program, akşam yemeğinin ardından söylenen türkülerle son buldu .