CHP'li Vekil, İlk Meydan Grup Toplantısında Fenalaştı

Ankara Tandoğan Meydanı'nda grup toplantısında CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın tansiyonu çıktı.

CHP'li Vekil, İlk Meydan Grup Toplantısında Fenalaştı
Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan vekil, daha sonra alanı terk etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin eğitim sisteminde getirdiği 4+4+4 sistemini protesto etmek, bunun sıkıntılarını halka anlatmak için TBMM'de grup toplantısı yerine milletvekillerini Ankara Tandoğan Meydanı'nda topladı. Yurdun dört bir yanından gelen milletvekilleri ve partililer Tandoğan Meydanı'nda toplandı. Vekillere ve meydana hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''İşte meydanlardayız'' diyerek konuşmasına başladı.

Tandoğan Meydanı'nda toplanan partililer 'Anne baba inanma, geleceğim karartılıyor', 'Anneyim, eğitimde çözüm 1+8+4', 'İşçi çocuklara 4+4+4 çözüm getirmiyor' gibi pankartlar taşıdı.

Tandoğan Meydanı'ndaki kalabalık nedeniyle pek çok kişi zor anlar yaşadı. Tansiyonu yükselen CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'a ilk müdahale 112 ekipleri tarafından miting alanında yapıldı. Kendisine müdahale eden sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası Çandar, miting alanını terk etti. Kendisini nasıl hissettiğini soran gazetecilere "Tansiyonum çıktı, kendimi iyi hissetmedim. Bu nedenle alandan ayrılıyorum." dedi.

Bu arada miting alanının yanına getirilen ambulanslara fenalaşan ve bayılan partililer taşındı. Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit de CHP'nin grup toplantısına katılmak üzere Tandoğan Meydanı'na geldi. Rahşan Ecevit, Kılıçdaroğlu'na destek vermek için alana geldiğini söyledi.

Ankara polisi herhangi bir olay çıkmaması için yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Alana girmek isteyenler aranarak alana alındı. Tandoğan Meydanı'nı gören binalarda keskin nişancılar yerleştirildi .