Çanakkale Ruhunu Silifke’ye Taşıdılar

Silifke Eğitim Hizmetleri ve Eğitim Rehberliği Derneği (Seher-Der), Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü etkinlikleri kapsamında "Bir Hilal Uğruna Batan Güneşler" isimli tiyatro oyununu sahneledi.

Çanakkale Ruhunu Silifke’ye Taşıdılar
Seher-Der, Çanakkale’ye gidemeyenlere, Çanakkale yedi düveli dize getiren ruhu anlatan tiyatro oyunu sahnelendi. Fırat Kültür Merkezi (FKM) Tiyatrosu oyuncularının sergilediği oyun, Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Oyun, bu akşam FEM Dershanesi için 2. defa sahne alacak. Düzenlediği aktüel programlar ile bilinen Seher-Der ilçenin sosyal ve kültürel faaliyetlerine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Çanakkale Şehitleri, yapılan etkinliklerle ile bir kez daha dualar ile anıldı. Salonun dar geldiği, duygusal anların yaşandığı programda, konuklar misafir oyuncuları ayakta alkışladılar. Seher-Der Başkanı Orhan Karaşahin, yoğun katılımdan dolayı konuklara teşekkür etti. Çanakkale Cephesinde ölüm kalım mücadelesinin verildiği anların, tiyatro sahnesine taşınarak Silifke halkı ile buluşturulmasından son derece memnun olduklarını ifade eden Başkan Karaşahin, Seher-Der’in sosyal ve kültürel etkinliklere devam edeceğini açıkladı.

Yönetmenliğini Ömer Okuyan’ın, Murat Genç ile Ebru Aksakallı’nın Yazarlığı yaptıkları ve FKM’nin usta oyuncuları tarafından sahneye aktarılan oyun, dil, din, ırk farkı gözetmeden aynı cephede düşmana karşı savaşan kahramanları sahneye taşıyor.Yavuklusu Türkmen kızı Ayşe'yi ardında bırakan Kürt Şiyar, kanlısıyla önce vatan diyerek sırt sırta savaşan Nişancı Ahmet Onbaşı, yer yer intikam duygusu ağır basan Salih Çavuş, yaşadığı toprakları bir bütün olarak gören ve bu uğurda canı pahasına savaşan Ermeni Harutyan karakterleri, oyuna iç dünyaları ile dâhil oluyor. Oyun, bu karakterler üzerinden Çanakkale'de omuz omuza verilen kardeşlik destanına dikkat çekiyor .