Vali Çınar: "Muş depreminde can kaybı yok"

Muş Valisi Ali Çınar, 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığını bildirdi.

Vali Çınar yaptığı yazılı açıklamada, Bulanık merkeze 15 kilometre mesafede bulunan Sultanlı köyünde, 5.0 şiddetin bir deprem meydana geldiğini anımsattı.

Çınar, şu bilgileri verdi:

''Bulanık merkez ve bağlı köylerde hissedilen deprem nedeniyle ilk tespitlere göre, can kaybı yaşanmadığı ve yaralı bulunmadığı öğrenilmiştir. Deprem nedeniyle Bulanık merkez ve bağlı köylerde bazı evlerde hafif hasar ve çatlaklar meydana gelmiş olabileceği değerlendirilmektedir. Muhtemelen ihtiyaçların tespit ve gereken yardımların sağlanması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Kızılay ekipleri ve İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri bölgeye gönderilmiştir.''

Sultanlı köyüne giderek incelemelerde bulunan Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez de, Bulanık ilçe merkezinde bazı binalarda çatlaklar olduğunu belirterek, ''Rüstemgedik Beldesindeki bir okulda da çatlak var. Bunun dışında Sultanlı köyündeki evlerde çatlaklar var. Can kaybımız yok, ancak hafif sıyrıkları olan bir kaç vatandaşımız var. Vatandaşlarımızın tedavileri ambulanslarımızda yapılıyor. Yıkılan ahırların alında kalan 3-5 hayvanımız telef oldu. Onun dışında ön incelemelerimizi yapıyoruz. Muş'tan gelecek teknik ekip de daha sonra hasar tespitini yapacak'' dedi.