Burun Ameliyatı Sonrası Ölüme İnceleme

Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, bir hastanın, tıp merkezinde burun ameliyatı sonrası hayatını kaybetmesiyle ilgili müfettişlerce inceleme başlatıldığını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Vançelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel bir tıp merkezinde burun ameliyatı olan İrfan Şener'in, ameliyatın ardından hasta odasına çıkarıldığını söyledi.

Burada Şener'e antibiyotik iğne yapıldığını ifade eden Vançelik, ''Hastanın kısa süre sonra bulantı kusma şikayetleri oluyor. Bir süre sonra hastaya yeniden canlandırma işlemi yapılmasına rağmen hayatını kaybediyor'' dedi.

Şener'in cenazesinin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını anlatan Vançelik, şunları kaydetti:

''Cenazenin hastaneye kaldırılmasının ardından bizim haberimiz oldu. Hastane polisi olayı cumhuriyet savcılığına bildirdi. Biz de Şener'in cenazesini otopsi yapılması için Trabzon'a gönderdik. Daha sonra Sağlık Bakanlığı'mızdan olayın araştırılması için müfettiş talep ettik. Sağlık Bakanlığı tarafından Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca Erzurum'a bir müfettiş gönderildi. Bakanlık tarafından gönderilen müfettişler Erzurum'da olayla ilgili incelemelere başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından da idari soruşturma başlatıldı.' '