Kamalak: '4+4+4 Sistemi Asıl İtibari İle Milli Görüşün Projesidir'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "4+4+4 sistemi, asıl itibari ile 4+4+3 olarak Milli Görüş'ün projesidir" dedi.

Kamalak: '4+4+4 Sistemi Asıl İtibari İle Milli Görüşün Projesidir'
Kamalak, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından SGK Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi Tesisleri'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı.

Konuşmasında, şehitlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Kamalak, "Başbakan diyor ki 'biz büyük devletiz, Afganistan'da asker bulundurmalıyız'. Peki Afganistan'a giden Mehmetçik, gerçekten oradaki Afgan kardeşlerimize yardım için mi gidiyor, yoksa uluslararası emperyalizmin sömürgesine destek vermek için, belirli güçlerin talepleriüzerine mi gidiyor" ifadelerini kullandı. Eğitimde 4+4+4 sistemi düzenlemesine değinen Kamalak, "4+4+4 sistemi, asıl itibari ile 4+4+3 olarak Milli Görüş'ün projesidir. Bu projeyi bu haliyle biz seçim meydanlarında de dile getirmiştik. İktidar partisi, Saadet Partisi'nin peşine takılmış görünmemek için son 3'ü, 4 yaptı. Kabulümüzdür getirin" diye konuştu.

Zorunlu eğitimin birinci sınıfından itibaren sonuna kadar Kur'an-ı Kerim, Osmanlıca ve bilimler tarihinin seçmeli ders olmasını istediklerini belirten Kamalak, şöyle devam etti: "Çanakkale'de şehitler verdik. Onlar bizim dedelerimizdir. Peki o şehit dedelerinizin mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Okumak istemez misiniz? Elbette istersiniz. İngilizlerin ve Fransızların mezar taşlarını okuyabilirsiniz. Çünkü İngilizce ve Fransızca; o şehitlerin torunlarına, yani sizlerin çocuklarına zorunlu ders olarak okutuluyor. Katillerin ana dillerinin çocuklarımıza zorunlu ders olarak okutulan bir ülkede, kendi şehit dedelerinin mezar taşlarını okuyacak kadar Osmanlıca öğrenme hakları yokmu çocukların? O halde ikinci dersimiz de Osmanlıca olsun. Üçüncü dersimizde gelecek nesillerin Batı karşısında eziklik duymaması için bilimler tarihi olsun diyoruz." Başbakan Erdoğan'ın "dindar nesil" sözlerini değerlendiren Kamalak, "Sayın Başbakan, bundan kısa bir süre önce dindar nesilden bahsetti. Biz yine dedik ki doğruya doğru, haklıya haklı, getir Başbakanım. Biz de destekliyoruz ama açıklayın; Dindar nesli nasıl yetiştireceksiniz? Biz bu sistemi destekliyoruz ancak bu ülkenin dini İslam'dır. İslam'ın temelinde ise Kur'an-ı Kerim vardır. Kur'an'a dayanmayan bir dindar nesilden bahsetmek mümkün mü? Kur'an'dan beslenmeyen bir neslin dindar olması mümkün değil"dedi.