Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erol'un Açıklaması

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Selim Erol, iş güvenliği ve iş güvencesi açısından sigortanın zorunlu olduğunu söyledi.

Selim Erol, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural'ı ziyaret ederek SGK'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İş dünyasının verimli ve güven içinde çalışması için gayret gösterdiklerini kaydeden Erol, ''İş güvenliği ve iş güvencesi açısından sigorta zorunludur. Hem çalışanın, hem işverenin hem de devletin kazanması için yasal yönlerden işçi alınıp çalıştırılmalı'' dedi.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural da oda çalışmaları ve Manavgat'ın sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. SGK'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Vural, ''Ekonomi dünyamızın, iş hayatımızın sigortası SGK'dır. İş dünyasının tüm unsurları için SGK, güven demek, iş disiplini demek, iş güvenliği ve güvencesi demektir. Sigortasız işçi, kaçak işçi çalıştırılması emeğin çalınması, işteki verimliliğin ve kalitenin düşmesi anlamına gelir. Her türlü kayıt dışılığın karşısındayız'' diye konuştu.

Görüşmenin ardından Erol, Vural'a plaket verdi .