Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 3 yılda 500 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını bildirdi.

Başkan Mustafa Akaydın, halk ziyaretleri kapsamında Konyaaltı ilçesine bağlı Gürsu Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinleyip, yaptıkları hizmetleri paylaştı. Bir taraftan borç öderken, Antalya'yı da hizmetsiz bırakmadıklarını belirten Akaydın, ''3 yılda 500 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık'' dedi.

Asfaltta rekor kırdıklarını savunan Akaydın, Antalya yollarına 3 yılda 300 bin ton asfalt döktükleri bilgisini verdi. Konyaaltı sınırları içinde kentin yeni cazibe merkezi olacak dev bir akvaryum inşaatına başladıklarını hatırlatan Akaydın, ''Bu akvaryum, dünyanın ve Avrupa'nın en büyük akvaryumlarından olacak. Yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığımız, turizm ve istihdam açısından çok özel bir proje. Umuyorum ki bu yaz açılışını yaparız'' diye konuştu.

Sarısu alanını, halkın kullanımına açtıklarını anlatan Akaydın, Sarısu, Konyaaltı Sahili ve Lara Plajı'nı da, ''Antalya'da gözümüz gibi koruduğumuz 3 yer'' diye nitelendirdi.

Mustafa Akaydın, kentin eskiyen caddelerini, ''Antalya'yı Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz'' projesi kapsamında yeniden düzenlediklerini ve turizm başkentine yakışır hale getirdiklerini ifade etti. Işıklar, Kapalı Yol, Mehmet Akif, Konyaaltı, Atatürk caddelerini Antalya'ya yakışır hale getirdiklerini belirten Akaydın, şu anda Güllük Caddesi'nde çalışmaların sürdüğünü, turizm sezonunun ardından da Konyaaltı ilçesinde bir caddeyi düzenleyeceklerini kaydetti.

-Doğal gaz çalışmaları-
Başkan Akaydın, vatandaşları dinleyerek sorularını da yanıtladı. Konyaaltı bölgesine doğal gazın ne zaman geleceği yönündeki bir soru üzerine Başkan Akaydın, Antalya'nın doğal gaza kavuşması için büyük gayret sarf ettiğini söyledi.

Akaydın, şöyle konuştu:

''Büyükşehir Belediyesi bu konuda üzerine düşen herşeyi yapmaktadır. Sorumluluğumuzdaki ana güzergahlarda gerekli kazı izinlerini verdik. Kepez ve Muratpaşa'daki ana güzergahlara bu altyapı hizmeti geldi. Konyaaltı'nda yoktu. Yüklenici firma ile yapılan görüşmeler sonucu Konyaaltı'nın ana hatlarında da bu yıl doğalgaz çalışması başlatılacak. Tahmin ediyorum ki 2013 yılında Konyaaltı bölgesine doğal gaz bağlanmaya başlayabilir.''

Akaydın, Batı Çevreyolu ile ilgili başka bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Batı Çevreyolu konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen herşeyi yaptık. Bizim sorumluluğumuzdaki bölümü imar planlamasıyla çözdük. Bu bölümde 1996 yılında Hasan Subaşı döneminde yapılan bir planlamayı uygulamaya koyduk. Vatandaş yargıya gitti ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Tek çözüm yolu, hükümetin Karadeniz, İzmir duble yollarında yaptığı gibi bu alanı kamulaştırmasıdır.''

Yeni ulaşım sisteminden memnun olduğunu ifade eden bir vatandaş da Akaydın'dan kırmızı otobüslerin sayısını artırmalarını istedi.
Kaynak: AA