Avrupa Birliği Bakanı Yardımcısı Yaşar, Gümüşhane'de Açıklama Yaptı

Avrupa Birliği Bakanı Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar, 10 yılda Gümüşhane'nin çehresinin değişeceğini söyledi.

Yaşar, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gümüşhane'de, Vali Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret ederek, ilin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Valilik salonunda düzenlenen ''AB Yolunda Gümüşhane'' toplantısına katılan Yaşar, Gümüşhane Lisesi'nden mezun olduğunu belirtti.

Gümüşhane'nin AB ile ilgili projelerine destek vereceğini ifade eden Yaşar, kentte AB projeleri ile ilgili önemli yol alındığını bildirdi.

Yaşar, ''Bu, AB Bakan Yardımcısı olarak beni çok memnun etti. Ama beni asıl ilgilendiren Gümüşhane'nin, Türkiye'de son 150 yılda önemli roller üstlenmiş beyinler üreten bir şehir olması, modernleşmeyi, gelişmeyi ve teknolojiyi üreten ve sürdüren bir il olduğunu göstermesidir'' diye konuştu.

Bugün Türkiye'nin en önemli politikacılarının Gümüşhane'den yetiştiğini gördüklerini belirten Yaşar, ''Gümüşhane, Türkiye'nin entelektüel hayatına çok insan yetiştirdi. Bunlar adalet sisteminde, kültürümüzün değişik noktalarında önemli görevler aldı'' dedi.

Yaşar, el birliği ile geleceğe katkıda bulunmayı arzuladıklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Gümüşhane'ye AB konusunda destek vereceğimiz kesin. Şunu söyleyebilirim ki 10 yılda Gümüşhane'nin çehresi değişecek. Süleymaniye projesinin, barajların tamamlanması, Santa harabelerinin turizme kazandırılması, Avrupa'nın en büyük ağaçlarının bulunduğu Örümcek Ormanları'nın tanıtımı, yaylalarıyla, güzel insanlarıyla, gerçekleştirilecek olan 'Pestil Vadisi' ile gelecekte Gümüşhane, çok daha iyi konuma gelecektir.''

Vali Mayda, Bakan Yardımcısı Yaşar'a Osmanlı döneminde Gümüşhane'de basılan ve üzerinde gümüş sikkelerin bulunduğu plaket ile Gümüşhane kitap seti verdi.

Yaşar, toplantı sonrası Vali Mayda ile birlikte Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret ederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Canlı, Bakan Yardımcısı Yaşar'a Gümüşhane fotoğraflarının bulunduğu albüm hediye etti.