7 Ocakta Kardan Dolayı Kapanan İlçe Yolu Hala Açılamadı

Karaman'ın Başyayla ilçesini Konya ve Karaman illerine bağlayan Başyayla- Taşkent kara yolunun 7 Ocak tarihinden bu yana kardan dolayı kapalı olduğu öğrenildi.

İlçeyi Konya ve Karaman illerine bağlayan 10 kilometrelik Başyayla Taşkent Yolu 7 Ocak 2012 tarihinde kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

O tarihten bu yana aralıklarla yağan kar yağışı sonucu yolda kar kalınlığı yer yer 2 metreye ulaşırken ilçe halkı Konya ve Karaman'a ulaşabilmek için Sarıveliler güzergahını kullanmaya başladı.

Geçen hafta başlayan yol açma çalışmaları ise Kaşoğluk mevkisinde Karayolları ekiplerinin iş makinelerinin arızalanması sonucu tekrar durdu.

Yolun uzun süredir kapalı olması ilçe halkını tedirgin ederken ilçeden Konya ve Karaman'a yolcu taşıyan minibüs şoförleri, yollarının bir an önce açılmasını istedi.

Bu yol kapalı olduğu için Sarıveliler yolunu kullanmakta olduklarını ifade eden şoförler, ''Kapalı olan yol 10 kilometre... Fakat Sarıveliler yolunu kullandığımızda yolumuz 50 kilometre uzuyor. Bu ilçe halkını etkiliyor. 10 kilometrelik bir yolun 7 Ocaktan beri kapalı olması bizi düşündürüyor. Bugün 73 gün oldu. 73 gündür gidiş dönüş 100 kilometre fazla yol gidip geliyoruz. Herhalde kapalı olan yol yaz gelince açılacak. Yetkililerin bir an önce yolumuzun açmasını istiyoruz'' dediler .