Kuyumcu Dükkanı Ortaklarından Zeki Çiçek'in Açıklaması

Ordu'da tünel kazılarak dükkanından bir milyon liralık altın çalınan Yeşim Kuyumculuk ortaklarından Zeki Çiçek, ''Hırsızların kısa sürede yakalanmasından dolayı çok mutluyuz, altınlarımıza bir an önce kavuşarak iş yerimizi yeniden hizmete açmak istiyoruz'' dedi.

Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuyumcu dükkanındaki altınları çalan hırsızların Gürcistan uyruklu olduklarını ve kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanması karşısında çok sevindiklerini söyledi.

Altınlarına kavuşmaları için gerekli işlemlerin Türk ve Gürcistan yetkililerince sürdürüldüğünü belirten Çiçek, şöyle devam etti:

''Kısa bir süre önce hırsızlar başka bir binanın deposuna girip buradan tünel açmak suretiyle dükkanımıza girip kasamızdaki yaklaşık 7.5 kilo civarındaki maddi değeri bir milyon lira olan altınları alarak kaçmışlardı. Kasamızın içerisinde dükkanımızda yer alan altınların yanı sıra eşimizin dostumuzun da emanet altınları vardı. Yaşanan bu olayın ardından kısa sürede hırsızların Gürcistan'da yakalanması bizleri çok sevindirdi. Türk polisi ve Gürcistan polisi gizlilikle yürüttüğü çalışmasında çok fazla da açık vermeden hırsızları yakalamayı başardı.''

Hırsızların kısa sürede yakalanmasından dolayı çok mutlu olduklarını anlatan Çiçek, ''Altınlarımıza bir an önce kavuşarak iş yerimizi yeniden hizmete sunmak itiyoruz. Gürcistan polisinin elinde olan altınların bize ulaşmasını bekliyoruz. Dükkanımız yılların getirdiği bir ticarethane. Buranın kapalı olması hiç hoş bir durum değil. Bir an önce işlerimize devam etmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.

Çiçek, dükkanlarında gerçekleşen soygunun ardından Ordu'da diğer kuyumcuların da ek tedbir almaya başladığını vurgulayarak, ''Ordu'da 70 kuyumcu var. Dükkanımızda yaşanan bu soygunun ardından diğer kuyumcular da ek tedbir almaya başladı. Çünkü bu arkadaşlar da hırsızlık olayından oldukça rahatsız oldu. Altınlarımıza kavuşur kavuşmaz biz de ek tedbirlerimizi mutlaka alacağız'' ifadelerini kullandı.

-Olay-

Ordu'da bu ay başında yaşanan olayda, Şarkiye Mahallesi'ndeki bir binanın deposuna giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, duvarı kırıp yan binanın kanalizasyonunun yer aldığı alana ulaşmış, buradan da Ahmet Karakoç ve Zeki Çiçek'e ait kuyumcu dükkanının bulunduğu binanın temel taşlarının olduğu bölüme kadar ilerlemişti. Yaklaşık 2 metre derinliğindeki taş duvarı delip kuyumcu dükkanındaki kasanın yer aldığı bölümü kazarak kasanın kazılan çukura düşmesini sağlayan hırsızlar, oksijen kaynağıyla kesilen kasada bulunan bir milyon lira değerindeki altınları çalmıştı.

Bitişikteki bir başka kuyumcu dükkanına da aynı yöntemle ulaşan hırsız ya da hırsızlar, alarmın çalması üzerine kullandıkları malzemeleri bırakıp kaçmıştı.

Hırsızlar olayın ardından Gürcistan polisi tarafından yapılan operasyonlarda altınlarla beraber yakalanmıştı .