Başkan Güzelbey, Yaşlılar Haftasını Kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey, “Bugünümüzü borçlu olduğumuz yaşlılarımıza sahip çıkmak, onları korumak hepimizin asli görevlerinden biridir” dedi.

Başkan Güzelbey, Yaşlılar Haftasını Kutladı
Başkan Güzelbey, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yaşlılarımız, dünün gençleri, bugünün yaşlıları olarak değerli insanlardır. Onlara hassasiyetle yaklaşmalı, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamalıyız. Hayatın çok özel bir döneminde olan yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” diye konuştu.

“Bizleri bugünlere getiren insanları yaşlılık dönemlerinde unutmamak, bakım, barınma, sağlık gibi temel gereksinimlerinin giderilmesi yönünde uğraş vermek onları mutlu ettiği gibi bizim de yarınlara güvenle bakabilmemizi sağlayacaktır” diyen Güzelbey, 'Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır. Büyük Atatürk 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur' demiştir ' ifadelerini kullandı.

'En dinamik, azimli çağlarını toplum ve ülke hizmetine sunmuş olan insanların, yaşlandıkları zaman da hak ettikleri muameleyi görmeleri gerekir ve bu onların hakkıdır ' diye konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Yaşlılarımız için daha mutlu, huzurlu günler temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Kaynak: İHA