Antalya İle Nürnberg'in Kardeş Şehir İlişkilerinin 15'inci Yıldönümü

Nürnberg Belediye Başkanı Maly, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ı ziyaret etti.

Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly, Antalya ile Nürnberg'in kardeş şehir ilişkilerinin 15'inci yıldönümü dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti.

Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly, ziyarette yaptığı konuşmada, 15 yıllık süreçte Antalya ile çok güzel ilişkiler kurduklarını söyledi. İki kent arasında çok güzel projeler gerçekleştirildiğini ve dostluklar oluştuğunu anlatan Maly, Antalya'nın turizmde çok önemli bir kent olduğunu ve Almanya'dan tatil için gelenlerin, Antalya'dan övgüyle bahsettiklerini kaydetti.

Maly, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını dikkatle incelediğini ve çok önemli bir lider olduğunu belirtti.

Maly, ''Bundan sondaki yıllarda da kardeşlik bağlarımız giderek güçlenecektir'' diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da 15 yılı dolduran kardeşlik ilişkilerinin önemine değindi. Nürnberg ile Antalya arasında karşılıklı bir gönül bağı olduğunu ifade eden Akaydın, ''Önemli ticaret ve sosyal projeler üretildi. Kardeş şehir ilişkilerimiz artarak devam edecek'' dedi.

Antalya'ya gelen Alman turistlerin, kenti çok sevdiğini ve yerleştiğini anlatan Akaydın, ''Antalya turizmde önemli mesafeler kat etti. Almanya'da yapılan fuarda da Antalya'ya çok yoğun ilgi vardı. Bu kentin yönetenleri olarak bu ilgi bizleri sevindiriyor'' diye konuştu.

Başkan Akaydın, Nürnberg heyetine çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: AA