AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan'dan Yazılı Açıklama

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, ''AK Parti olarak, siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılara özel bir ilgi göstermekteyiz'' dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı İl Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Alparslan, yaşlılar haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
''Yaşlılık, insan ömrünün tam olgunluk dönemi ve hayat tecrübelerinin gelecek nesillere aktarıldığı, geçmişle gelecek arasında önemli bir köprü vazifesinin görüldüğü, tarihi yaşatmak, belgelemek ve sahip çıkmak için bilgilerin aktarıldığı, örnek veya ibretlerin alındığı çok önemli bir süreçtir. Her zaman milletin huzur ve refahını öncelemiş bir siyasi parti olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin mensupları olarak farkındayız ki, çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise manevi anlamda önemini azaltır. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır.''

AK Parti'nin iktidara geldiğinden beri yaşlılarla ilgili birçok icraata imza attığını belirten Alparslan, şu görüşlere yer verdi:
''Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Yaşlılar, toplumda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sırasında yer almaktadır. AK Parti olarak, siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılara özel bir ilgi göstermekteyiz. Söz konusu yaklaşım, parti programımıza da yansımıştır. Parti programımızda, yaşlılar için özel programlar oluşturularak, onlara terk edilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmasına engel olacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır. Türkiye'de ilk defa bir siyasi parti olarak yaşlılarla ilgili 'Yaşlılar Koordinasyon Merkezi' oluşturulmuştur. AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi olarak yaklaşık 7 yıldan bu yana yaşlılarımıza yönelik toplumsal sorun olacak konularda çözüm arayışı aranmasının yanı sıra, yaşlılarımıza bire bir ulaşarak sıkıntılarını gidermek, düzenlenen etkinliklerle keyifli vakit geçirmeleri ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak gayretindeyiz. Ayrıca icraatlarımız arasında yüzde 70'den fazla özürlü olanların ve 65 yaş aylığı alan 85 yaş üstündeki vatandaşlarımızın maaşları evlerinde ödeniyor. Bunun yanında, özürlü ve yaşlı aylığı alan on binlerce vatandaşımıza tahakkuk ettirilen borçlar silinmiştir.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi 'Hiç şüphe yok ki, yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri güvenli bir ortam hazırlamak, sosyal devlet anlayışının ve toplumsal sorumluluğumuzun bir gereğidir' Hükümet olarak, her zaman yaşlılarımızın yanında olduk, bugünden sonra da daima onlara hürmet etmeye, onlar için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Yaşlıların yaşam kalitelerinin korunmasına ve yükseltilmesine yönelik yeni sosyal politikalar geliştirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Zira yaşlılar, bugünlerimizin mimarı olan, dün ile bugün arasında köprü vazifesi gören, geçmişe ve geleceğimize ışık tutan en değerli varlıklarımızdır.''
Kaynak: AA