Tanrıkulu, Sporcu Eğitim Sisteminin Araştırılmasını İstedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, TBMM’de Sporcu Eğitim Sisteminin Araştırılmasını İstedi.

Tanrıkulu, Sporcu Eğitim Sisteminin Araştırılmasını İstedi
Milli, profesyonel, amatör sporcuların ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında daha başarılı sonuçlar alabilmeleri için gerekli tedbirlerin araştırılıp, alınması gereken önlemlerin belirlenmesini talep eden MHP 'li Tanrıkulu, TBMM 'de araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi. TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, sporda yakalanacak kalitenin Türkiye 'yi birçok alanda olumlu yönde etkileyeceğinin altını çizen Tanrıkulu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bugün her alanda gerek ulusal, gerekse uluslararası spor müsabakalarına katılan sporcularımız, büyük bir azim göstererek dereceye girebilmek için mücadelelerini sürdürmektedirler. Ancak bu gayretleri yeterli gelmemekte, şevkleri kırılmaktadır.” ifadelerine yer vererek, “En son İstanbul 'da gerçekleştirilen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 'nda ülke olarak, 1 gümüş, 1 bronz ile 16. olmamız, bu durumun somut bir örneği olarak karşımıza çıkmıştır” dedi.

'SPOR POLİTİKALARI BAŞARISIZLIĞA SEBEP OLUYOR '

Türkiye Cumhuriyeti 'nin kuruluşundan günümüze kadar spor alanında kurslar, enstitüler, akademiler, yüksekokullar ve üniversiteler faaliyet göstermesine rağmen, sporda istenilen kalitenin yakalanamadığını ve hâlen gelişmiş ülkeler düzeyinde nitelikli spor adamlarının yeteri sayıda yetiştirilemediğini ifade eden Tanrıkulu, “Günümüz dünyasında spor ve eğitim bütünleşmiş iki kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Spor eğitimi, sektörel anlamda farklı özellikler taşımaktadır. Türkiye 'de spor eğitimi çeşitli isimler altında ve farklı kurumlar tarafından verilmekte olup, uygulamalarda problemler ve kurumlar arasında koordinasyon eksikliklerinin olduğu yakından incelendiğinde görülmektedir” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “spor politikalarının yetersizliği, sahipsiz ve ilgisiz sporcular ve bilimsel çalışmalardan uzak olma başarısızlığa yol açmaktadır. Gelişmiş birçok ülkede sporun toplumsal hayattaki fonksiyonlarının çok yönlü olması spor sistemlerinin; eğitim, sağlık, güvenlik, kültür ve ekonomi gibi diğer sistemlere paralel olarak değer kazanmasına ve işlem görmesine neden olmaktadır. Bu fonksiyonların başarılı olabilmesi, tamamen başarılı sporculara bağlıdır. Bu yüzden ülkemizin spor ve sporcularımızla ilgili bütün detaylar araştırılarak, sorunların tespit edilmesi, bu sorunların çözümü için gerekli tedbirlerin ve çözüm önerilerinin sunulması yönünde Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde bir araştırma komisyonu kurularak, sporun her alanında sürekli başarı yakalayacak sporcular yetiştirmenin çözüm yolları araştırılmalı ve hayata geçirilmelidir.”
Kaynak: İHA