Konsolosluk Hizmetleri Artık Şam Büyükelçiliğimizde Verilmeyecek.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Suriye'de konsolosluk hizmetlerinin dün akşamdan itibaren artık Şam Büyükelçiliği'nde verilmediğini belirterek, ''Buna karşılık Beyrut ve Amman büyükelçiliklerimizde bu hizmete devam edilecek Suriye'deki vatandaşlarımız Halep'e gittiklerinde orada da konsolosluk hizmeti almaya devam edecekler'' dedi.

Koru, Reform İzleme Grubu'nun 25. toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin ''Önümüzdeki günlerde Suriye'de büyükelçiliğimizin kapandığını görecek miyiz?'' şeklindeki sorusunu şöyle cevaplandırdı: ''Zaten hatırlarsanız haftalar önce biz duyuru yapmıştık ve o duyuruda şunu söylemiştik; bir Suriye'deki vatandaşlarımız bir zorunluluk yoksa bu ülkede kalmasınlar. İki, Suriye'ye gitmek isteyen vatandaşlarımız varsa zorunlu olmadıkça bu ülkeyi ziyaret etmesinler. Zaten böyle bir seyahat uyarımız vardı. Şimdi bunun ikinci aşamasına geçmiş oluyoruz. Zaten biliyorsunuz Suriye'de büyükelçiliklerin pek çoğu kapanmış durumda. Biz 2 büyükelçilikle beraber hizmet görmeye devam ediyoruz. Zaten altyapımız da oldukça azaldı. Onun için dün akşam 17.00'den itibaren konsolosluk hizmetlerini kapattık. Konsolosluk hizmetleri artık Şam büyükelçiliğimizde verilmeyecek, buna karşılık Beyrut ve Amman büyükelçiliklerimizde bu hizmete devam edilecek. Onun dışında Halep başkonsolosluğumuzun da hizmetlerini kapatmadık. Suriye'deki vatandaşlarımız Halep'e gittiklerinde orada da konsolosluk hizmeti almaya devam edecekler.'' Büyükelçiliğin tam olarak kapatılıp gelmesiyle ilgili henüz bir karar alınmadığını ifade eden Koru, ''Tabii alınabilir. Hükümetimizin takdiridir bu'' diye konuştu.

Bu arada, toplantı kapsamında etnik şarkılar söyleyecek olan Züleyha Toprak'ın programı, Afganistan'daki helikopter kazası nedeniyle iptal edildi.
Kaynak: AA