Güney Afrika Müslümanları Daha Fazla Hac Kotası İçin Mahkemeye Gidiyor

Güney Afrika Müslümanlarını temsil eden bazı kuruluşlar, "Hac kotasını artırmada başarısız olan dışişleri bakanlığını" mahkemeye vereceklerini bildirdi.

Cape Times Gazetesi 'nin haberine göre, Hac İzleme, Hac İzleme Grubu ve Müslüman Tüketici Konseyi isimli örgütler, “Suudi Arabistan hükümeti ile müzakere yaparak kotayı artırmanın bakanlığın görevleri arasında olduğunu belirterek” bakanlığı eleştirdi.

Hac organizatörleri, Güney Afrika Hac ve Umre Konseyi 'nin üzerine düşeni yaptığını, sorunun ancak Güney Afrika ile Suudi hükümeti arasında imzalanacak anlaşma ile çözülebileceğinin altını çizdi. Bildiride, Güney Afrika 'da bu yıl 9 bin kişinin Hac için başvurduğunu, geçen yıl sadece 3 bin Müslüman 'ın kutsal topraklara girişine izin verildiği açıklandı.

Hac organizatörlerinin çağrısı üzerine açıklama yapan Güney Afrika Dışişleri sözcüsü Clayson Monyela, “Bakanlığımız bütün kuruluşlarla Hac konusunu görüşüyor. Problemleri ve tavsiyeleri dinleyip yakında açıklama yapacağız.” dedi.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı 'nın uyguladığı sisteme göre, 1 milyon Müslüman 'dan sadece bin kişiye Mekke vizesi veriliyor. Güney Afrika 'da yaklaşık 2 milyon Müslüman yaşıyor.