Adıyaman Öğrenen ve Gelişen Şehir Projesine Adım Attı

Gölbaşı ilçesinde, "Öğrenen ve Gelişen Şehir Adıyaman Projesi" konulu bir konferans düzenlendi.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, personele yönelik düzenlenen konferansın çok faydalı olacağına inandığını ifade etti.

Projenin kentte aidiyet bilincini artırarak insanların şehir ile ilgili bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmayı, her konuda hayat boyu eğitim veren kurumlar oluşturmayı, kentlilik bilincini geliştirmeyi ve kentte kaliteyi arttırmayı amaçladıklarını belirten Demirkol şunları kaydetti:

'Kentlerimizin en önemli sorunu insanların kentlerini sahiplenmemeleridir. Kentte yaşayanlar kendilerini kentin sahibi, o kentin de kendine ait bir mekan olduğu, kentin geleceğinin kendi gelecekleri ile doğrudan bağlantı içinde olduğunu ne yazık ki çok fazla düşünmüyor. O yüzden de kentlerimiz ciddi anlamda bir sahipsizlik yaşıyor. Kentlilik bilincini iki temele dayandırmamız mümkündür. Görevimiz Adıyaman'da kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesiyle Adıyamanlılara en güzel hizmetleri sunmak ve daha güzel yarınları da hep birlikte inşa etmektir. '

Maltepe ve Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Kızıldağ'ın da katıldığı konferansta, şehirde yaşayan çeşitli meslek gruplarının katılımını sağlayarak yerel öğrenme ihtiyaçlarını sağlama, şehrin sahip olduğu kaynakları harekete geçirerek ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimi amaçlamaya yönelik olarak hazırlanan proje sunuldu. Kızıldağ, Adıyaman'ın Türkiye'de bir model olduğunu, gelişen şehir projesinin daha önce Avrupa'nın birçok kentinde uygulandığını ifade etti.

Konferansa Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, okul müdürleri ve yöneticiler katıldı.