GKV'li Öğrenciler Satrançta Türkiye’nin Gururu Oldular

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği, Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonasına katılan GKV Özel Okulları öğrencilerinden Irmak Dai, H.Mislina Bozkurt ve Aslıhan Durmuş, yerel sporcu ödüllerindeki ilk üç dereceyi alarak şampiyonaya isimlerini altın harflerle yazdırmayı başardılar.

GKV'li Öğrenciler Satrançta Türkiye’nin Gururu Oldular
Düzenlenen şampiyonaya 24 ülkeden 105 sporcu katıldı. Şampiyonada Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarını, Gaziantep'i ve Türkiye'yi temsil eden Irmak Dai, yerel sporcu dalında birinciliği elde ederken aynı şampiyonada ikinciliği H.Mislina Bozkurt ve üçüncülüğü de Aslıhan Durmuş kazandı. GKV'nin Altın Kızları olarak satranç turnuvalarında isimlerini bütün turnuvalarda şampiyonluğa yazdırmayı başaran GKV'li üç altın kız, Avrupa Kadınlar Şampiyonasında Türkiye'yi, Gaziantep'i başarıyla temsil ederken Avrupa'nın Kadın Satranç Ustaları ile tanışarak farklı strateji ve taktikler öğrenmeyi de başardılar.Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği, Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonasında yerel sporcu dalında şampiyonluğunu ilan eden GKV Özel Okulları öğrencilerinden Irmak Dai 150 Euro para ödülü, ikincilik derecesini yapan Mislina Bozkurt 100 Euro ve üçüncülük ödülü kazanan Aslınan Durmuş 50 Euro para ödülü de almaya hak kazandılar. Turnuva sonrası düzenlenen törenle ödüllerini alan sporcular önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan AB ülkelerindeki turnuvalara da katılmayı düşündüklerini ifade ettiler.

Satranç sporunun zeka gelişimi için önemli bir spor olduğuna dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği, Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonasına katılan öğrencilerimizden Irmak Dai yerel sporcu dalında 1., H.Mislina Bozkurt aynı kategoride 2. ve Aslıhan Durmuş 3. olmuştur. Gaziantep'i ve ülkemizi temsil eden sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyor, sporcularımızın yetiştirilmelerinde büyük emekleri bulunan satranç antrenörlerimiz Süleyman Okan ve Gülser Kırlanğıç'la çalışmalara destek veren okulumuz öğretmen ve idarecilerine, öğrenci velilerimize teşekkür ediyoruz. Başarıların altında yatan en önemli sır şüphesiz ekip çalışması ve disiplinli bir çalışma planıdır. Sporcularımızın önümüzdeki dönemlerde daha büyük başarılara imza atacağını umuyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.Turnuvada büyük başarılara imza atan GKV Özel Okulları öğrencilerinden Irmak Dai, H.Mislina Bozkurt ve Aslıhan Durmuş elde ettikleri sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek. “Katıldığımız bu turnuva hedeflerimizi daha çok büyütmemiz için olduğu kadar Avrupalı kadın sporcularla tanışmamız ve yeni stratejiler öğrenmemiz içinde önemli oldu” dediler.
Kaynak: İHA