Ünlü Mutasavvıf Niyazi Mısri Malatya'da Anılacak

17.yüzyılın ünlü şair ve mutasavvıfı Niyazi Mısri, 16–22 Mart tarihleri arasında memleketi Malatya'da bir hafta boyunca gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle anılacak.

Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Niyazi Mısri Haftası etkinliklerinin ikincisi 16–22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Sekmen, Kent Konseyi'nde yaptığı açıklamada, bir ilke öncülük ettiklerini ve 2011 yılından itibaren 16–22 Mart tarihlerini Niyazi Mısri Haftası olarak anmaya başladıklarını belirtti.

Grup Temsilcisi Bülent Sekmen, 17. yüzyıl düşünürü şair mutasavvıf Niyazi Mısri' nin Anadolu'da Mevlana, Hacı Bektaş-i Veli ve Yunus Emre gibi büyük bir geleneğin mensubu olduğunu belirterek, hayat serüveni ve mücadele azmiyle yeni nesle dinamizm katacağına inandıklarını söyledi.

Mısri'nin daha iyi tanınması amacıyla ölümünün 318. yılında onu çeşitli etkinliklerle anacaklarını belirten Sekmen, bu amaçla 16 Mart Cuma günü öğlen namazını müteakiben PTT önündeki çeşmeden şerbet ikramı ve aynı günün devamında çeşitli kurumlara hoşgörü ziyaretleri gerçekleştireceklerini belirtti.

Sekmen, Niyazi Mısri şiirleri ve sözlerini ilan panolarından hemşehrilerin istifadesine sunduklarını 20 Mart tarihinde de Atatürk Evi yanında bulunan Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda Niyazi Mısri'yi anma konferansı ve müzik dinletisi sunacaklarını ifade etti.