Kaymakam Dilsiz: İçme Sularındaki Arsenik Oranı Abartılı Veriliyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Kaymakamı Ahmet Dilsiz, ilçeye bağlı iki köyün sularının zehirli olduğuna yönelik bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde arsenik oranının 10 kat abartıldığını söyledi.

Kaymakam Dilsiz: İçme Sularındaki Arsenik Oranı Abartılı Veriliyor
Ahmet Dilsiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Adilcevaz 'da 2 köyün sularının zehirli olduğuna yönelik bazı internet sitelerinde haberlere yer verildiğini belirtti.

İlçeye bağlı Heybeli ve Kömürlü köylerinin içme sularında arsenik çıktığını belirten Dilsiz, şöyle devam etti: 'Arsenik oranı haberde çıktığı ve verilen yanlış beyanda belirtildiği gibi normal değerin 10 katı olmayıp, Mevzuat limiti 10 iken Adilcevaz Toplum Merkezi'nce çeşitli yerlerden son alınan numunelerin analizi sonucu, Kömürlü köyünde 11,97, 11,31, 11,59 ve Heybeli köyünde ise 13,94, 14,11, 13,31 olarak tespit edilmiştir.

İnternet sitelerinde verilen haberde oranların yanlış verildiğini aktaran Kaymakam Dilsiz, “Konu Bitlis Valiliği İl Özel İdaresi'ne iletilmiş olup, İl Özel İdaresi'nce gerekli çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca içme suları ile ilgili olarak işlemler tamamlanıncaya kadar gerekli önlemlerin alınması hususunda köy muhtarlarına yazı yazılarak, gerekli önlemlerin alınması hususu bildirilmiştir. Haberde ifade edildiği şekilde, herhangi bir kamu görevlisinin ilgisizliği veya uygunsuz bir davranışı söz konusu olmayıp, tüm kurumlar konu ile ilgili çalışmaları ivedilikle başlatmışlardır.” ifadelerine yer verdi.