Erzincan Üniversitesi’nde Tıp Bayramı Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından kutlama programı düzenlendi.

Erzincan Üniversitesi’nde Tıp Bayramı Kutlandı
Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Çelebi, Tabipler Odası İl Temsilcisi Uzman Dr. Muzaffer Çakmak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı 'nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Çelebi tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutlayarak “14 Mart Tıp Bayramı insan ve insanın yaşamına saygıyı ifade eder. İnsan ve yaşam felsefesi her zaman tıp içerisinde temel nokta olmuştur. İstanbul 'un işgal altında olduğu dönemde tıbbiyelilerin işgale karşı tepkisini de yansıtan bir bayram böylelikle bir gelenek haline gelmiştir. İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin sevgilerin en güzeli en anlamlısı olan insan sevgisi ile dolu olması gerekir. Ancak bu şekilde büyük bir sabrı da hoşgörüyü de kazanır ve insanlara hizmet edebilir. Sağlık çalışanları sadece insanların en mahrem sırlarını emanet edebildikleri, sonuna kadar güvendikleri, ailelerinden bir fert olarak gördükleri kişilerden olabilir. Sağlık yaşam için temel şart anayasal bir haktır. Sağlıklı bireylerde sağlıklı ve mutlu bir toplumun temelidir.” dedi.

Dekan Çelebi 'nin ardından konuşan Tabipler Odası İl Temsilcisi Uzman Dr. Muzaffer Çakmak hekimlerin günümüzde yaşadığı problemlere değinerek; “ Hekimlerin günümüzde karşı karşıya kaldığı problemlerden bir tanesi toplum ile tam olarak özdeşleşememektir. Tam olarak anlaşılamamaktır. Hekim yeri geldiğinde vatanı ve milletinin menfaati için tepkisini ortaya koyar yeri geldiğinde cephede şehit olmayı bilir yani bu toplumun hüznüyle hüzünlenir sevinci ile sevinir. Bu toplumun bir parçasıdır. Bu anlaşıldığı takdirde hasta hekim ilişkileri daha iyi olacaktır.” şeklinde konuştu.Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise sağlığın önemine vurgu yaparak; “ Türkiye 'de özveri ile görevini yapan Türk Hekimleri sayesinde Türk Tıpı dünyada kendisinden söz ettirir hale gelmiştir. Bu bilgi birikim ve büyük bir emeğin karşılığıdır. Toplumun hangi alanında olursak olalım değiştirilemeyecek bir gerçek vardır o da daima değişme ihtiyacının varlığıdır. Eğer yeterince değişmezsek problemlerin faturasını ileride daha ağır bir şekilde öderiz. “ dedi.Erzincan Valisi Selman Yenigün ise her şeyin odak noktasında insanın olduğunu ve her şeyin insan için yapıldığını belirterek; “ Hedefi insan olan bir camianın bayramını kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımız çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Bu görevi yerine getirirken büyük sorumlulukların altına giriyorlar. Dünya çapında Türk hekimleri büyük başarılara imza atıyor ve bizleri onurlandırıyorlar. Tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyorum.” diye konuştu.Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi öğrencileri tarafından konser verildi. Konser sonunda Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahri Taş ve Prof. Dr. Adnan Özel tarafından Tıp Fakültesi 'nde göreve başlayan Öğretim Üyelerine cübbe giydirilerek belgeleri takdim edilirken, 1. sınıf öğrencilerine önlük, 2., 3., ve 4. sınıf öğrencilerine de başarı ödülleri verildi.
Kaynak: İHA