Çorum TSO ve Halkbank Arasında Protokol

Çorum Ticaret ve Sanayi (ÇTSO) ile Halkbank arasında, TSO üyelerine uygun koşullarda kredi sağlanması amacıyla protokol imzalandı.

Çorum TSO ve Halkbank Arasında Protokol
TSO'da gerçekleştirilen imza törenine Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, Samsun Bölge Koordinatörü Erdoğan Başıhoş, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal katıldı.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, misyonu gereği 74 yıldır KOBİ'lerin bankası olan Halkbank olarak Ticaret ve Sanayi Odaları ile imzaladıkları protokoller ile işletmelere çok uygun koşullarda kredi kullandırdıklarını ifade ederek, ''Girişimci Anadolu ruhu sayesinde literatürüne Kalkınmada Çorum Modeli ifadesini kazandıran Çorum İlimiz, un ve kiremit imalatıyla başlattığı üretim hamlesini bugün makine sanayi ve demir çelik dökümden gıda sanayisine, otomotiv yan sanayisinden, medikal cihaz ve ekipmanlara kadar pek çok sektöre yayarak çeşitlendirdi. Taşıdığı yüksek potansiyeli ile geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bankamız için öncelikli merkezler arasında yer alan Çorum ilimize sağladığımız desteği yoğun bir şekilde ve çeşitlendirerek devam ettireceğiz ' dedi.

Üreten Türkiye'nin bankası olarak, 2011 yılında Çorum'da 1'i merkezde olmak üzere 3 yeni şube daha açarak il ve ilçelerde şube ağını genişlettiklerini dile getiren Aksel, Çorum'da toplam 9 şube ile faaliyet gösterdiklerini belirterek, kullandırdıkları 356 milyon TL nakit kredi ile yüzde 13.9 pazar payına sahip olduklarını belirtti

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, bankalarla yapılan anlaşmaların en büyük faydasının, kredi ihtiyacı bulunan üyelerin seçeneklerini artırması olduğununu söyleyerek, yapılacak protokol ile oda kişi ve kuruluşların uygun faiz oranı, uzun vade ve esnek ödeme seçenekleri ile kredi kullanabileceğini dile getirerek, ''Üyelerimiz, nakit ihtiyacına fazlasıyla ihtiyaç duyulan bugünlerde Halk Bankası ile yaptığımız anlaşma sayesinde temin edecekleri uygun kredileri en iyi şekilde değerlendiripkendi sıkıntılarını giderecekleri gibi piyasayı da hareketlendireceklerine inanıyorum. Her iki taraf için de hayırlı olsun'' ifadelerini kullandı. İmzalanan protokol ile TSO üyeleri, 100 bin TL limitli işletme kredilerinden 1 yıl ödemesiz dönemli 4 yıla, makine alımına yönelik de kullandırılan yatırım kredilerinden ise 2 yılı ödemesiz dönemli 7 yıla kadar uzanan vadelerle faydalanabilecekler.
Kaynak: İHA